Avontuurlijke romcom The Terminal zie je donderdag op Spike

Avontuurlijke romcom The Terminal zie je donderdag op Spike
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Steven Spielberg maakte in de jaren negentig naam als serieuze filmmaker met films als Schindler's List en Saving Private Ryan. In 2004 besloot hij zich echter aan een voor hem nieuw genre te wijden: romcom. The Terminal is een heerlijk filmpje geworden. Donderdag is-ie te zien op Spike, maar ook kun je The Terminal streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In The Terminal speelt Tom Hanks Viktor Navorski, een immigrant uit het kleine Oost-Europese landje Krakozhia. Als hij aankomt op het vliegveld in New York hoort hij dat er in zijn thuisland een staatsgreep is gepleegd. Navorski mag de VS niet in omdat zijn land niet meer als officiële staat wordt erkend en terugkeren is ook geen optie vanwege de oorlog. De enige oplossing is het vliegveld tot zijn woonplaats maken, maar langzaam maar zeker worden de weken maanden. Navorski raakt bevriend met de werknemers en wordt verliefd op de mooie stewardess Amelia (Catherine Zeta-Jones).

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken, The Terminal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse vluchteling Merhan Nasseri. Hij landde in 1988 op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, nadat hij eerder Engeland niet inkwam omdat zijn paspoort en vluchtelingcertificaat werden gestolen. De Franse autoriteiten wilden hem echter niet toelaten in het land, waardoor hij op het vliegveld bleef. Hanks vertolkt in The Terminal de rol van Navorski fantastisch, en naast typische romcom-elementen zit er ook een dramatisch tintje aan de film. Een geslaagde productie.

Cast
Naast Tom Hanks (Greyhound) en Catherine Zeta-Jones (Side Effects) zijn ook Stanley Tucci (The Witches) en Chi McBride (I, Robot) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

The Terminal (2004) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op donderdag 15 juli om 20.00 uur te zien op Spike. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 128 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Avontuurlijke romcom The Terminal zie je donderdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier