Prachtig Turks drama Mustang vrijdagavond op NPO 2

Prachtig Turks drama Mustang vrijdagavond op NPO 2
Film ook te streamen via o.a. iTunes

Kijktip :

Op de late vrijdagavond zendt NPO 2 weer een pareltje van de Europese art house cinema uit. Dit keer is het schitterende Turkse drama Mustang te zien, geregisseerd door Deniz Gamze Ergüven. Je kunt de film ook streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Het begin van de zomer in Turkije. In een rustig dorp in het noorden wandelen Lale (gespeeld door Güneş Şensoy) en haar vier zussen van school naar huis en spelen ze onschuldig met een aantal jongens. De immoraliteit van het spel zorgt voor een schandaal dat onverwachte consequenties heeft. Hun huis verandert geleidelijk in een gevangenis. School wordt vervangen door huishoudelijk werk en er volgen huwelijken...

Oscarnominatie
Turkse films worden nog weleens hopeloos over het hoofd gezien door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences; zo werd er nog nooit een film genomineerd van de vermaarde Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan. Begin 2016 was er echter reden tot vreugde, want toen werd Mustang de eerste Turks gesproken film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film (sinds dit jaar de Oscar voor Beste Internationale Film). De prijs ging uiteindelijk echter naar het Hongaarse Son of Saul.

Mustang (2015) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 21 februari om 23.30 uur te zien op NPO 2.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtig Turks drama Mustang vrijdagavond op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV