Zaterdag op Veronica: Paul Verhoeven-klassiekers Total Recall en Starship Troopers

Zaterdag op Veronica: Paul Verhoeven-klassiekers Total Recall en Starship Troopers
Twee fantastische science fiction-films

Kijktip :

Ga er deze zaterdag (22 februari) maar even goed voor zitten, want dan zendt Veronica achtereenvolgens de science fiction-klassiekers Total Recall en Starship Troopers uit. Allebei werden ze geregisseerd door Neerlands trots in Hollywood: Paul Verhoeven.

Total Recall

De avond wordt om 20.00 uur afgetrapt met Total Recall. Hierin speelt Arnold Schwarzenegger de rol van Douglas Quaid, die graag naar Mars wil. Dit is echter onmogelijk en daarom neemt hij contact op met een bedrijf dat herinneringen produceert. Bij het plaatsen van de herinnering gaat er iets gruwelijk mis, waardoor Quaid denkt dat hij een geheim agent is die tegen een vijand van Mars strijdt. Deze blockbuster bracht bijna 300 miljoen dollar in het laatje, lanceerde de acteercarrière van Sharon Stone en kreeg in 2012 een veel veel mindere remake.

Total Recall (1990) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 22 februari om 20.00 uur te zien op Veronica. Je kunt Total Recall streamen via onder meer iTunes.


Starship Troopers

Vervolgens is het de beurt aan Starship Troopers, ook wel "de duurste B-film aller tijden" genoemd. Hierin neemt Verhoeven de Verenigde Staten genadeloos op de hak. De film speelt zich af in een toekomst waarin mensen alleen burgerrechten krijgen als ze genoeg geld hebben of de dienstplicht hebben vervuld. We volgen enkele jonge klasgenoten (onder wie Casper Van Dien, Dina Meyers en Denise Richards), die allemaal het leger in willen - maar bij verschillende onderdelen. Een verschrikkelijke oorlog met insectenplaneet Klendathu zal de levens van deze voormalige klasgenoten opnieuw bij elkaar brengen.

Starship Troopers (1997) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 22 februari om 22.15 uur te zien op Veronica. Je kunt Starship Troopers streamen via onder meer iTunes.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag op Veronica: Paul Verhoeven-klassiekers Total Recall en Starship Troopers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV