Tv-première Er ist wieder da zaterdag te zien op RTL 7

Tv-première Er ist wieder da zaterdag te zien op RTL 7
Duitse film ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Mag je in een film grappen maken over Adolf Hitler, die de dood van miljoenen mensen op zijn geweten heeft? De makers van de Duitse (!) comedy Er ist wieder da dachten duidelijk van wel. De tv-première van deze film zie je zaterdagavond op RTL 7, maar je kunt Er ist wieder da ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In Er ist wieder da wordt Adolf Hitler (gespeeld door Oliver Masucci), de voormalige leider van nazi-Duitsland en het Derde Rijk, op een ochtend versuft wakker, midden in Berlijn. Hij heeft geen idee wat er aan de hand is en als hij op onderzoek uitgaat, ontdekt Hitler dat de Tweede Wereldoorlog al zo'n zeventig jaar achter ons ligt. In zijn ogen is het Duitsland sindsdien niet best vergaan: overal zijn buitenlanders, er is democratie en men betaalt met de euro. Omdat de mensen denken dat hij een komiek en imitator is, belandt hij al snel in een tv-programma als komische act.

Controversieel
De discussie of je grappen mag maken over Adolf Hitler en de Tweede Wereldoorlog laaide onlangs weer op met de release van de film Jojo Rabbit, die echter doodleuk werd genomineerd voor zes Oscars. Zo hevig als met het uitbrengen van Er ist wieder da was de discussie dan ook niet. Dat kwam vooral door het feit dat hoofdrolspeler Oliver Masucci in sommige scènes over straat paradeerde in zijn Hitler-kostuum om de echte reacties van echte voorbijgangers te filmen. Dat leverde regelmatig bizarre taferelen op.

Er ist wieder da (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 22 februari om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tv-première Er ist wieder da zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV