Donderdag in Op1: Thierry Aartsen en Lilianne Ploumen over carnaval

Donderdag in Op1: Thierry Aartsen en Lilianne Ploumen over carnaval
Dit zijn de gasten van donderdag 20 februari 2020

Kijktip :

Vanavond, donderdag 20 februari, staan Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma opnieuw centraal in de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van donderdag 20 februari

  • Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn kamerleden Thierry Aartsen, Lilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Vanavond bij Op1 zijn ze te gast, samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, om te praten over het maatschappelijk belang van het feest, dat komend weekend weer losbarst. Ook Prins Mienus XIV van Kaaiendonk en Prins Bwoot van Banaonblussersrijk schuiven aan.

  • Er klopt niets van de stikstofcijfers, volgens de boeren die gisteren weer naar Den Haag trokken. Ze brachten alternatieve cijfers uit, waaruit blijkt dat niet zij, maar het verkeer de boosdoener is. Hebben ze gelijk en moet het beleid nu op de schop? Vanavond bij Op1 zijn politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-kamerlid Jaco Geurts te gast. Geurts is voormalig varkenshouder en werd gisteren nog uitgejouwd door zijn eigen boerenachterban.

  • Gisteren was het de beurt aan imam Suhayb Salam om zijn al-Fitrahmoskee te verdedigen in de Kamer. De parlementaire onderzoekscommissie onderzoekt of er sprake is van buitenlandse invloed op onder andere zijn moskee. Vanavond is imam Salam te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Thierry Aartsen en Lilianne Ploumen over carnaval of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV