Recensie: Horse Girl over psychische stoornis van verlegen jonge vrouw

Recensie: Horse Girl over psychische stoornis van verlegen jonge vrouw
Met een glansrol voor Alison Brie

Film :

Vanaf 7 februari staat de film Horse Girl op Netflix. Wanneer er angstige en vreemde dingen gebeuren in het leven van Sarah (Alison Brie), weet ze niet bij wie ze terecht kan. Lees hier de filmrecensie van Horse Girl.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verlegen, eenzaam en paranoia..
Sarah is een verlegen, jonge vrouw die worstelt met haar nervositeit en sociale onhandigheid. Ze werkt als verkoopster van knutselmaterialen en in haar vrije tijd heeft ze een obsessie met de fictieve tv-serie Purgatory en het paard dat ze ooit bezat. Buiten haar lieve collega Joan en haar zelfingenomen huisgenoot Nikki mist Sarah echte vrienden. Ze lijkt vast te zitten in haar verleden, dat ook nog eens van kwaad tot erger wordt.

Alison Brie en Molly Shannon in de film 'Horse Girl'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Ruim 4 op de 10 mensen hebben ooit in hun leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Een probleem wat steeds meer voorkomt. Daarom is het extra stoer om er een film over te maken. Alison Brie schreef samen met regisseur Jeff Baena het script en putte inspiratie uit haar eigen familiegeschiedenis met psychische aandoeningen. Brie acteert sterk als Sarah en brengt een angstige sfeer met zich mee. Met haar kwetsbaarheid wekt zij ook meteen sympathie op, waardoor haar psychische verval keihard aankomt. De werkelijke boodschap van Horse Girl blijft helaas nogal wazig en het surrealistische einde zal niet iedereen waarderen. In het genre wel orgineel: Drie sterren.

Cast
Naast Alison Brie (Promising Young Woman) en Debby Ryan (Insatiable) zijn ook John Reynolds (Stranger Things) en Molly Shannon (Me and Earl and The Dying Girl) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jeff Baena (The Little Hours).

Horse Girl is vanaf 7 februari 2020 op Netflix te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score: 5,9.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Horse Girl over psychische stoornis van verlegen jonge vrouw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV