Baanbrekende superheldenfilm Spider-Man vanaf vrijdag op Netflix

Baanbrekende superheldenfilm Spider-Man vanaf vrijdag op Netflix
William Dafoe als Green Goblin en Norman Osbourne

Kijktip :

Marvel heeft de bioscopen de laatste jaren volledig overgenomen met de enorme successen van de Avengers-films. In 2002 was de superheldenrage echter nog ver weg. Sam Raimi veranderde dat met de baanbrekende film Spider-Man, die vanaf vrijdag 29 mei te zien is op Netflix.

Het verhaal
Centraal staat Peter Parker (gespeeld door Tobey Maguire). Hij wordt tijdens een schoolreisje gebeten door een spin, die genetisch gemanipuleerd is. De volgende dag ontdekt Parker dat hij over speciale krachten beschikt: hij kan tegen muren op lopen, heeft een 'spinnenzintuig' waarmee hij gevaar aan voelt komen en kan zelfs een web uit zijn polsen schieten. In eerste instantie gebruikt Parker deze vaardigheden om geld te verdienen, maar als zijn oom vermoord wordt, besluit hij wraak te nemen in de gedaante van Spider-Man.

Blockbuster
In feite is de populariteit van de Marvel-films terug te voeren op de originele Spider-Man-trilogie van Sam Raimi, met films die verschenen in 2002, 2004 en 2007. Deze films maken geen deel uit van de verhaallijn van het Marvel Cinematic Universe, maar omdat het enorme blockbusters waren, werden de ogen van veel producenten er wél door geopend. Tobey Maguire zet een geweldige Peter Parker neer, en hij krijgt uitstekend tegenspel van onder anderen Kirsten Dunst, Willem Dafoe en James Franco.

Spider-Man (2002) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is vanaf 29 mei te zien op Netflix. Lees hier waar je alle Spider-Man films kunt streamen.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Baanbrekende superheldenfilm Spider-Man vanaf vrijdag op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV