Laatste aflevering Hoog Water maandag op NPO 2

Laatste aflevering Hoog Water maandag op NPO 2
Sluitstuk van een terugblik

Kijktip :

De afgelopen weken was de documentaireserie Hoog Water te zien op NPO 2, waarin een reconstructie werd gegeven van de hoogwatercrisis van 1995. Op maandag 24 februari is het sluitstuk van de docuserie te zien. Hoe groot was de impact van de evacuatie op de bewoners?

Bijna-ramp
Begin februari 1995 werd duidelijk dat de dijken in het rivierengebied de hoogwaterstand aan konden en langzaam begon het waterpeil weer te zaken. De 250.000 geëvacueerde bewoners konden terugkeren naar hun huizen, maar op dat moment wordt het ze pas duidelijk hoe groot de impact van de bijna-ramp op hun levens was. Gedupeerden beginnen te vechten voor een schadevergoeding.

Nieuwe plannen
Vooral veehouders komen massaal in het verzet tege nde in hun ogen veel te karige vergoeding en ook de natuurbeschermers betalen een hoge prijs. Zij hadden zich eerder verzet tegen een dijkverzwaring en worden nu bedreigd. Anno 2020 lijkt de dreiging van een dijkdoorbraak echter iets uit het verleden. Het Waterschap is volop bezig met nieuwe plannen om de dijken nogmaals te versterken.

De laatste aflevering van de documentaireserie Hoog Water is op maandag 24 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Hoog Water terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Hoog Water maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV