Fantastische actiethriller Sin City zie je maandag op RTL 7

Fantastische actiethriller Sin City zie je maandag op RTL 7
Ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

De carrière van filmregisseur Robert Rodriguez heeft hoge pieken, maar ook diepe dalen bereikt. Zijn Spy Kids-films zijn niet over naar huis te schrijven, maar het absolute hoogtepunt uit zijn oeuvre, Sin City, is een fenomenale actiethriller. Laatstgenoemde is maandag te zien op RTL 7 en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Basin City, ook wel bekend als Sin City, is een dystopisch bastion waar moord en misdaad aan de orde van de dag zijn. Verschillende verhalen laten zien hoe de levens van de bewoners hierdoor beïnvloed worden. "The Hard Goodbye" volgt de keiharde straatvechter Marv die op zoek is naar wraak nadat hij erin geluisd is voor moord op Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. "The Big Fat Kill" draait om Dwight en de meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. "That Yellow Bastard" volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen de pedofiel Junior.

Enorme sterrencast
Sin City is in alle opzichten een perfecte actiefilm. Hij is uniek in stijl en uitstraling: de zwart-witte, kunstmatig aandoende sets worden af en toe vermengd met uitbarstingen van kleur. De actie is keihard en lekker overdreven, en in combinatie met de bijzondere sets lijkt Sin City dan ook net een stripboek. En dan is er nog de waanzinnige sterrencast. Onder anderen Jessica Alba, Rosario Dawson, Benicio del Toro, Josh Hartnett, Michael Madsen, Clive Owen, Mickey Rourke, Bruce Willis en Elijah Wood maken hun opwachting. En o ja, ook Neerlands trots Rutger Hauer heeft een mooie rol.

Sin City (2005) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op maandag 24 februari om 22.10 uur te zien op RTL 7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische actiethriller Sin City zie je maandag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV