Vanavond op tv: Forever Young en finale De Slechtste Chauffeur van Nederland

Vanavond op tv: Forever Young en finale De Slechtste Chauffeur van Nederland
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 24 februari

Kijktip :

In Forever Young zie je vanavond hoe presentator Chris Zegers een bezoek brengt aan een 95-jarige radiomaker in Jeruzalem. Het slot van de docureeks Hoog Water is te zien op NPO2 en op RTL5 kun je genieten van de finale van De Slechtste Chauffeur van Nederland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 24 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Forever Young: 95-jarige radiomaker

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In deze aflevering van Forever Young gaat Chris Zegers op bezoek bij de 95-jarige Britse Israëliër Walter Bingham. hij is nog dagelijks aan het werk als radiomaker.

Podcast
Walter woont in het centrum van Jeruzalem, waar hij op pad gaat met zijn microfoon en recorder om zijn wekelijkse radio-uitzending en podcast te maken. Hij doet alles zelf, inclusief de montage in zijn studio.

Kindertransport
Walters levensverhaal is indrukwekkend. Als Joodse jongen ontsnapte hij tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's omdat hij mee kon op het kindertransport naar Engeland. Later was hij als Britse militair bij de landing in Normandië en na de oorlog was hij actief in het opsporen en ondervragen van nazikopstukken.

Jeruzalem
Na de oorlog bouwde Walter zijn leven op in Engeland, samen met zijn vrouw en dochter. Na het overlijden van zijn vrouw in 1990 verhuisde hij, toen 80 jaar, naar Jeruzalem, waar hij aan de slag ging als radiomaker. Walter is vastberaden de oudste man ter wereld te worden.


Slot: Hoog Water

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

In de laatste aflevering van de vierdelige documentaireserie Hoog Water gaat het over de periode na de evacuatie, waarin voor de bewoners duidelijk werd hoe groot de impact van de bijna-ramp op hun levens was.

Terug naar huis
Toen begin februari 1995 duidelijk werd dat de dijken in het rivierengebied het zouden houden en het waterpeil in de rivieren langzaam begon te zakken, mochten de 250 duizend geëvacueerde bewoners terug naar hun huizen.

Schadevergoeding
Getroffen veehouders kwamen massaal in verzet tegen de in hun ogen veel te karige schadevergoeding. Maar ook de natuurbeschermers, die zich eerder hadden verzet tegen de dijkverzwaring, betalen een hoge prijs: ze worden bedreigd vanwege hun verzet.

Nieuwe plannen
De dreiging van een dijkdoorbraak is niet iets uit het verleden. Het Waterschap in het gebied is volop bezig met nieuwe plannen om de dijken opnieuw te versterken en ze bestendig te maken voor nog hogere waterstanden.


Finale: De slechtste chauffeur van Nederland

RTL 5
RTL 5
20:30 uur

Vanavond is de finale van De slechtste chauffeur van Nederland. Er zijn nog drie kandidaten over en niemand wil winnen.

Rijvaardigheden
De afgelopen weken kregen zes deelnemers, die alle zes heel slecht konden/kunnen rijden, de kans hun rijvaardigheden te verbeteren.

Finalisten
Wekelijks viel de beste van de deelnemers af. Nu zijn er nog drie over: Hans, Roelie en Priscilla? Wie gaat zich op het laatste moment bewijzen en bij wie blijft het niveau schandalig laag?

Mis
In de finale-aflevering gaat er nog veel mis en valt de deelnemers nog heel veel bij te brengen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Forever Young en finale De Slechtste Chauffeur van Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV