Deze 10 films komen in maart 2020 in de Nederlandse bioscoop

Deze 10 films komen in maart 2020 in de Nederlandse bioscoop
Met A Quiet Place Part II, Mulan en meer

Film :

Een nieuwe maand staat voor de deur en dat betekent naast prille lente ook een paar uitstekende bioscoopreleases. Zo krijgt de angstaanjagende en bloedstollende A Quiet Place een vervolg, en zien we eindelijk Disney's Mulan in de bioscoop verschijnen. Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand maart 2020.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Onward (4 maart)
Animatiestudio Pixar komt met Onward. Zet je schrap voor valse eenhoorns, elfen, trollen, zeemeerminnen, centauren, kabouters en faunen. In een voorstedelijke fantasiewereld gaan twee tienerelfen onderzoeken of er nog steeds magie bestaat die hun vader terug kan brengen uit de dood. Van de makers van Coco en met de stemmen van Chris Pratt en Tom Holland kan het bijna niet meer fout gaan. Lees hier meer over de film Onward.

2. Richard Jewell (5 maart)
De inmiddels 89-jarige Clint Eastwood weet van geen stoppen. Na het zeer spannende The Mule zit deze levende legende wederom in de regiseursstoel. Dit keer een waargebeurd verhaal over een beveiligingsmedewerker die tijdens de Olympische Spelen van 1996 een tas ontdekt met een paar pijpbommen erin. Hij slaat alarm, maar wordt vervolgens neergezet als terrorist. Lees hier meer over de film Richard Jewell.

3. Guns Akimbo (5 maart)
Zeg je Daniel Radcliffe, dan zeg je Harry Potter. De Britse acteur is onlosmakelijk met de rol van tovenaarsleerling verbonden. Daar gaat nu echt verandering in komen. Deze maand twee films van deze acteur in totaal andere rollen. Later deze maand komt de gevangenisfilm Escape from Pretoria (nummer 8) uit. Lees hier meer over de film Guns Akimbo.

4. My Spy (12 maart)
Deze komische actiefilm gaat over JJ (Dave Bautista), een belangrijke CIA-agent. Als een missie vreselijk uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een levensgevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. De negenjarige Sophie heeft hem door, en belooft hem niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt. Lees hier meer over de film My Spy.

5. True History of the Kelly Gang (12 maart)
Struikrovers, trek je galajurk aan en val aan! Regisseur Justin Kurzel verfilmt in True History of the Kelly de gelijknamige roman van Peter Carey. Een meeslepend verhaal over de Robin Hood van Australië. Verwacht een grote sterrencast met George MacKay (1917) en Russell Crowe (Gladiator). Lees hier meer over de film True History of the Kelly.

6. Bloodshot (12 maart)
Als voorgerecht op de blockbuster Fast & Furious 9 (in mei 2020) komt Vin Diesel met de nieuwe actiefilm Bloodshot. Een verfilming van een zeer populaire gelijknamige comic, waar marinier Ray Garrison opnieuw tot leven wordt gewekt als superheld Bloodshot. Ook Guy Pearce doet mee. Lees hier meer over de film Bloodshot.

7. Hope Gap (12 maart)
Deze dramafilm gaat over een Grace en Edward, die al 29 jaar met elkaar getrouwd zijn. Als de zoon een weekend komt logeren, vertelt zijn vader dat hij nog dezelfde dag zijn moeder wil verlaten. Een huwelijk van 29 jaar valt als een kristallen vaas in duizend stukken. Met een Oscarwinnende regisseur, en de geweldige actrice Annette Bening in de hoofdrol. Lees hier meer over de film Hope Gap.

8. Escape from Pretoria (19 maart)
In hun strijd tegen de apartheid verspreiden Tim Jenkins (Daniel Radcliffe) en Stephan Lee (Daniel Webber) illegale ANC pamfletten onder de Zuid-Afrikaanse bevolking. Ze worden op heterdaad betrapt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Ze bedenken een ingenieus plan om te ontsnappen. Lees hier meer over de film Escape from Pretoria.

9. A Quiet Place: Part II (19 maart)
De horrorfilm A Quiet Place (staat gewoon op Netflix) was misschien wel de meest verrassende en bloedstollende film van het jaar 2018. Met een waanzinnige trailer gaat het verhaal nu door! De cast keert terug met natuurlijk de fantastische Emily Blunt in de hoofdrol. Ook Cillian Murphy (Peaky Blinders) doet mee. Doodstil zijn, anders wordt je opgehaald. Lees hier meer over de film A Quiet Place: Part II.

10. Mulan (26 maart)
De klapper van de maand is absoluut Disney's Mulan in een nieuwe jas. Met een waanzinnige trailer, werkelijk prachtige muziek plus grote decors en internationale cast. Het wereldberoemde verhaal over de heldhaftige jonge vrouw die uit liefde voor haar familie en land alles riskeert om één van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend. Lees hier meer over de film Mulan.

Acteur Cillian Murphy in de film 'A Quiet Place Part II'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV