Recensie: The Lighthouse is arthouse op zijn best

Recensie: The Lighthouse is arthouse op zijn best
Robert Pattinson en William Dafoe in bizarre rollen

Film :

Sinds donderdag 27 februari draait de nieuwe film The Lighthouse in de Nederlandse bioscopen. Deze bizarre art house-film verdeeld het publiek tot op het bot, want de één vindt het een fantastisch gefilmde, mysterieuze horrorfilm, terwijl de ander er geen chocola van kan maken. Lees hier de filmrecensie van The Lighthouse.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Mysterieus eiland
1890, Nova Scotia. Ephraim Winslow (Robert Pattinson) wordt op een boot naar een geïsoleerd eiland voor de kust van New England gestuurd, om daar vier weken lang als vuurtorenwachter te werken. Zijn baas wordt de vervelende, nukkige man Thomas Wake (Willem Dafoe). Op het mysterieuze eiland werken de mannen onder barre omstandigheden en langzaam maar zeker groeit de irritatie tussen beiden. Kunnen ze hun gezond verstand bewaren of zakken ze weg in een diepe poel van krankzinnigheid?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Regisseur Robert Eggers brak in 2015 door met de bizarre en unieke horrorfilm The Witch. Al snel werd duidelijk dat deze man een 'love it or hate it'-reputatie op ging bouwen en dat zet hij voort met The Lighthouse. Werkelijkheid en fantasie lopen door elkaar, van een gestructureerd verhaal lijkt bijna geen sprake en we zien de hele film slechts twee mannen op één locatie. Taaie kost dus, ware het niet dat de hoofdrollen worden gespeeld door Robert Pattinson en Willem Dafoe, die werkelijk alles uit hun rollen halen. The Lighthouse zal niet ieders kostje zijn, maar is wel prachtig gefilmd (Oscarnominatie voor camerawerk) en fenomenaal geacteerd.

Cast
Naast Robert Pattinson (The King) en William Dafoe (Togo) spelen ook Logan Hawkes en Valeriia Karaman in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Eggers (The VVitch: A New-England Folktale).

The Lighthouse is sinds 27 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Arthouse, horror, mysterie. Tijdsduur: 109 minuten. IMDb-score: 7,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV