Recensie: Escape from Pretoria is ouderwets vluchten uit een gevangenis

Recensie: Escape from Pretoria is ouderwets vluchten uit een gevangenis
Een waargebeurd verhaal met Daniel Radcliffe

Film :

Op donderdag 19 maart gaat de film Escape from Pretoria draaien in de Nederlandse bioscopen. Daniel Radcliffe is nog steeds bezig zich los te weken van zijn Harry Potter-imago en dat lijkt hem aardig te lukken. Lees hier de filmrecensie van Escape from Pretoria.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zwaarbeveiligde gevangenis
Tim Jenkin en Stephen Lee zijn blanke Zuid-Afrikanen en activisten die tegen de apartheid strijden. Ze worden gevangengenomen omdat ze voor het Afrikaans Nationaal Congres werken. Ze worden naar de beruchte en zwaarbeveiligde gevangenis van Pretoria gebracht. Daar komen ze in contact met de activist Denis Goldberg en plannen ze een geniale ontsnapping.

Daniel Radcliffe als Tim Jenkin in de film 'Escape from Pretoria'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Er zijn al heel wat ontsnappingsfilms geweest in de filmgeschiedenis: The Shawshank Redemption, Midnight Express, Papillion en Escape from Alcatraz zijn hiervan uitstekende voorbeelden. De beste verhalen zijn altijd wel degene die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen en keiharde feiten. Verwacht geen vernieuwing, maar een ouderwets en bij vlagen indrukwekkend ontsnappingsverhaal met een mooie cast. Met uitzondering van een paar bloedstollende scènes (denk aan: kauwgom) stort de film halverwege qua spanning wel wat in. Ben je een liefhebber van dit genre, dan is ontsnappen absoluut niet meer mogelijk. 2,5 ster.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Guns Akimbo) en Daniel Webber (The Dirt) is ook Mark Leonard Winter (The Dressmaker) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Francis Annan.

Escape from Pretoria is vanaf 19 maart 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Thriller. Tijdsduur: 106 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Escape from Pretoria is ouderwets vluchten uit een gevangenis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV