Woensdag in Andere Tijden: Frau Antje

Woensdag in Andere Tijden: Frau Antje
Hét gezicht van de Nederlandse kaas

Kijktip :

Op woensdag 26 februari staat de uitzending van Andere Tijden volledig in het teken van Frau Antje, hét gezicht van de Nederlandse kaasexport. Ze is al zestig jaar een uithangbord voor 'onze' kaas en beter, en vooral de Duitsers zijn er gek op.

Symbool
In Nederland is Frau Antje eigenlijk nauwelijks bekend, maar onze oosterburen is ze een enorme ster. Ze staat er zelfs symbool voor Nederland. Elke Duitser weet namelijk: als je Frau Antje ziet, gaat het over Nederland. Frau Antje wordt zelfs gebruikt om duidelijk te maken dat Nederland in verloedering is. Dan staat ze afgebeeld met een joint en een blik bier.

Levend persoon
Anders dan de traditionele Nederlandse beeldenmerken als tulpen, klompen en molens is Frau Antje een levend persoon, die groter is dan eigen promotie. In Andere Tijden komen drie Frau Antjes aan het woord, die terugblikken op hun bijzondere carrière. Ze koken uit Frau Antjes kookboek en presentator Astrid Sy vraagt zich af of zij ook Frau Antje kan zijn.

De aflevering van Andere Tijden over Frau Antje is op woensdag 26 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Andere Tijden: Frau Antje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV