Schokkende docu Midnight Family zie je woensdag op NPO 2

Schokkende docu Midnight Family zie je woensdag op NPO 2
Een privé-ambulance in Mexico

Kijktip :

De familie Ochoa heeft in Mexico City een bijzondere manier van geld verdienen gevonden. Vader Ochoa en twee minderjarige zonen runnen daar een privé-ambulance in de rijkste buurten van de miljoenenstad. De documentaire Midnight City volgt ze bij hun werkzaamheden.

Noodzakelijk
De privé-ambulances in Mexico-Stad zijn een noodzakelijk kwaad, want de overheid heeft in de stad met negen miljoen inwoners minder dan 45 ambulances rondrijden. Daarom is Juan Ochoa als één van de vele particulieren in actie gekomen. Hij is pas zestien jaar en beschouwt het racen met een ambulance daarom als een soort spel: kan hij de concurrentie verslaan en als eerste op de locatie van het noodgeval arriveren?

Stress
Zodra de bestemming eenmaal is bereikt, is het hem echter bittere ernst. Het is een zware baan voor een tiener, want het werk brengt veel onzekerheden en stress met zich mee. Zelfs als hij samen met zijn vader en broertje als eerste ter plekke is, is het onzeker of ze geld verdienen aan hun rit. De mogelijkheid dat corrupte politieagenten ze tegenhouden of dat patiënten niet kunnen of willen betalen voor het transport, is altijd aanwezig.

De documentaire Midnight Family is op woensdag 26 februari om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Midnight Family terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Midnight Family zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV