Dinsdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het coronavirus in Nederland

Dinsdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het coronavirus in Nederland
Dit zijn de gasten van dinsdag 25 februari 2020

Kijktip :

Dinsdag 25 februari is het weer de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Zij presenteren vanavond de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van dinsdag 25 februari

  • Vandaag werd bekend dat Nederlandse toeristen op Tenerife in quarantaine moeten vanwege het coronavirus. Acht van hen reizen met Corendon, de reisorganisatie waarvan Steven van der Heijden CEO is. Hoe verblijven ze daar nu? En wat kan hij voor ze doen? Bij Op1 is Van der Heijden te gast, om deze vragen te beantwoorden. Ook de beurzen kleuren rood door het coronavirus, dat zich snel verspreidt. Zo doken de koersen enorm in Amerika, Japan, maar ook in Nederland en andere Europese landen.Hella Hueck, Financieel Dagblad-journalist, vertelt vanavond over de economische gevolgen van de Corona-crisis. Ook viroloog Ab Osterhaus sluit bij hen aan en praat ons bij over het virus. Bereikt het Nederland snel? Is er een vaccin in de maak? En zijn er alternatieve medicijnen?

  • Een schok was het toen Joost Zwagerman 8 september 2015 een einde aan zijn leven maakte. Heel Nederland rouwde om de schrijver, essayist, muziek- en kunstliefhebber. Ook voor zijn ex-vrouw Arielle Veerman, de moeder van drie van zijn vier kinderen, was de klap enorm. Niemand kende haar kant van hun leven samen. Tot nu. Haar boek ‘De langste adem’ verschijnt morgen. Vanavond is Veerman te gast bij Op1.

  • Rapper Stien den Hollander, beter bekend als S10, gaat als een speer! Twee weken geleden won ze een Edison en op 25 maart geeft ze samen met bevriende artiesten een concert in Carré, speciaal voor jongeren die worstelen met psychische problemen: Insane in Carré.Wende Snijders is één van de gastartiesten! Vanavond zijn S10 en Snijders samen te gast bij Op1.

  • Jan Lolkema is de eerste scheidsrechter in Nederland die met beenprothese een voetbalwedstrijd fluit op hoog niveau. Aanstaande donderdag is het zover. Extra bijzonder: het is een wedstrijd van de voetballers van het nationaal amputatieteam. Ze spelen een oefenwedstrijd in aanloop naar hun eerste deelname aan het EK in Polen, dat plaatsvindt in september 2020. Vanavond is Lolkema te gast, samen met trainer Adrie van Ingen en teamgenoten Wesley van Ingen, Thijs Kroezen en Ricardo Jas.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het coronavirus in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV