Oscarwinnende monsterfilm King Kong vanaf vrijdag op Netflix

Oscarwinnende monsterfilm King Kong vanaf vrijdag op Netflix
Met Andy Serkis, Naomi Watts en meer sterren

Kijktip :

De filmklassieker King Kong staat nog bij veel filmliefhebbers in het geheugen gebeiteld, maar inmiddels is de remake van Peter Jackson (die ook de Lord of the Rings-trilogie regisseerde) uit 2005 bijna net zo populair. King Kong is vanaf vrijdag weer te vinden op Netflix.

Het verhaal
De nieuwe versie van King Kong speelt zich af in het jaar waarin de originele film verscheen: 1933. De ambitieuze filmregisseur Carl Denham (gespeeld door Jack Black) zit behoorlijk in de problemen omdat de hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe film ontslag heeft genomen. De studio wil de film schrappen, maar de stugge Denham besluit om samen met de werkloze actrice Ann Darrow (Naomi Watts) en een hele filmcrew naar het mysterieuze Skull Island af te reizen voor de opnames. Maar dan wordt Ann ontvoerd door de inboorlingen, die haar aan een reusachtige gorilla willen voeren...

Indrukwekkend
Alles aan de Peter Jackson-versie van King Kong is indrukwekkend, van de speelduur tot de special effects. De verwachtingen waren na de immens succesvolle Lord of the Rings-trilogie (2001-2003) bijzonder hooggespannen, en die kon Jackson niet helemaal inlossen. Desalniettemin is King Kong een schitterende film geworden, met een spannend, avontuurlijk verhaal en prima acteerwerk van Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody. De film won drie Oscars (twee voor het geluid en een voor de special effects), maar ook de schitterende muziek van James Newton Howard had op z'n minst een nominatie verdiend.

King Kong (2005) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 27 februari om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende monsterfilm King Kong vanaf vrijdag op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV