Prachtig historisch drama The Flowers of War vrijdag te zien op RTL 8

Prachtig historisch drama The Flowers of War vrijdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Bij de naam Zhang Yimou gaat er niet bij veel mensen direct een belletje rinkelen, maar toch wordt hij al ruim dertig jaar gezien als de beste filmmaker uit China. Op vrijdag 28 februari kun je op RTL 8 genieten van zijn film The Flowers of War (met Christian Bale), maar je kunt 'm ook gewoon streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
We gaan terug naar het jaar 1937. In de Chinese plaats Nanjing woedt de Sino-Japanse oorlog, en de Japanners doen er alles aan om China te veroveren. Een aantal dappere vluchtelingen verschanst zich in de kerk, waar ze hun leven riskeren voor de schoolkinderen van de kerk. De groep, samengekomen door de verschrikkelijke chaos van de oorlog, probeert zich te verdedigen tegen de invasie van de stad. Door enorme tegenslagen staan onverwachte helden op wanneer ze een uitweg proberen te vinden uit de verraderlijke en levensgevaarlijke omgeving.

Hollywoodster
Zhang Yimou brak in 1987 door met de film Red Sorghum en heeft zich sindsdien met veel succes gespecialiseerd in historische drama's die zich afspelen in China. Drie van zijn films (Ju Dou, Raise the Red Lantern en Hero) werden genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film, maar de prijs winnen deed hij nog nooit. Ook The Flowers of War, waarin Hollywoodster Christian Bale zijn opwachting maakt, werd ingestuurd, maar niet genomineerd. De film kreeg wél een nominatie bij de Golden Globes.

The Flowers of War (2011) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 28 februari om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig historisch drama The Flowers of War vrijdag te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV