Woensdag in Op1: Erica Terpstra over nieuw seizoen Erica op reis

Woensdag in Op1: Erica Terpstra over nieuw seizoen Erica op reis
Dit zijn de gasten van woensdag 26 februari 2020

Kijktip :

Woensdag 26 februari is het weer de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert vanavond de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van woensdag 26 februari

  • Nederland is in de ban van het Coronavirus COVID-19. De GGD’s worden massaal gebeld door de bezorgde Nederlanders en zorgverleners. In Duitsland, op 20 kilometer afstand van de grens met Nederland, is een besmetting opgedoken. De patiënt was vorige week in Nederland, maar het RIVM zegt dat er geen besmettingen zijn in ons land. Wat moeten we doen als het virus ook hier opduikt? Arts-viroloog Anne Wensing en luchtvaartjournalist Doron Sajet komen bij Op1 met de laatste updates.

  • Kan de vlag uit bij gepensioneerd Nederland? De rekenrente, waardoor hun pensioenen al jaren dalen, lijkt op de helling te staan door een draai van minister Koolmees van Sociale Zaken. Op een besloten overleg van de vakbonds- en werkgeversvoorzitters met de minister is half februari besloten een geheel nieuw pensioenmodel te onderzoeken dat buiten de kaders van het pensioenakkoord gaat. Bij Op1 praten Telegraafjournalist Martin Visser en 50PLUS-voorzitter Geert Dales erover.

  • Jip Vastenburg is één van de beste langeafstandslopers van Nederland. Al op jonge leeftijd liep ze mee met de Europese top. Ondanks alle goede prestaties ging het niet goed met haar: haar eetpatroon zorgde ervoor dat ze een eetstoornis ontwikkelde. Eten werd haar vijand. Ze at zo weinig, dat ze acht jaar lang niet meer ongesteld werd, blessures opliep en uiteindelijk in een depressie belandde. Volgens sportarts Guido Vroemen is Jip Vastenburg niet de enige topsporter met een eetstoornis. Hij komt vandaag met een actieplan. Bij Op1 schuiven ze aan.

  • Peru, het Indonesische eiland Flores, Nepal en Rusland. Dat zijn de bestemmingen van een nieuw seizoen Erica op reis. Waarin de voormalig zwemkampioene en politica Erica Terpstra weer opmerkelijke gerechten proeft, diverse ceremonies ondergaat, diepgaand contact maakt met de lokale bevolking (en in Nepal ook met andere toeristen) en een jeugdherinnering herbeleeft. Bij Op1 een voorproefje.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Erica Terpstra over nieuw seizoen Erica op reis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV