Schokkende docu Rusland en de MH17 maandag te zien op NPO 2

Schokkende docu Rusland en de MH17 maandag te zien op NPO 2
Russen trekken rookgordijn op

Kijktip :

Journalist en schrijver Pieter Waterdrinker woont al meer dan twintig jaar in Rusland. Hij besluit in de documentaire Rusland en de MH17 het Rusland van Vladimir Poetin en de publieke opinie van de Russen over de MH17 eigenhandig in kaart te brengen. Het levert schokkende informatie op.

Leven veranderd
Waterdrinker en zijn Russische vrouw Julia wonen al jaren samen in Rusland, maar het leven van Waterdrinker is sinds de ramp met de MH17, ruim vijf jaar geleden, volledig veranderd. Hij ziet met eigen ogen hoe de Russische staatsmedia een rookgordijn optrekken rond het neerschieten van het vliegtuig. President Poetin ontkent in alle toonaarden dat Rusland er iets mee te maken heeft.

Vragen
Waterdrinker probeert in Rusland en de MH17 het antwoord te vinden op een aantal prangende vragen. Waarom kijkt Rusland zo anders aan tegen het neerschieten van de MH17? En, in het verlengde daarvan, hoe is het Poetin gelukt om al meer dan twintig jaar aan de macht te zijn? Waterdrinker bezoekt het huis waar de familie Poetin woonde, de kerk waar Poetin illegaal werd gedoopt en een militaire academie.

De documentaire Rusland en de MH17 is op maandag 2 maart om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Rusland en de MH17 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Rusland en de MH17 maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV