Vrijdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het laatste corona-nieuws

Vrijdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het laatste corona-nieuws
Dit zijn de gasten van vrijdag 28 februari 2020

Kijktip :

Vrijdag 28 februari is het weer de beurt aan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Dit duo presenteert vanavond de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van vrijdag 28 februari

  • Viroloog Ab Osterhaus schuift vanavond aan met het laatste nieuws rondom het coronavirus, dat sinds gisteravond is vastgesteld in Nederland. Naast een man uit Loon op Zand, is nu ook een vrouw uit Diemen besmet met het virus.

  • Talkshow-icoon Sonja Barend wordt morgen 80 jaar. Dat wordt op TV gevierd met ‘De Nacht van Sonja’, die bestaat uit een documentaire en drie oude afleveringen van haar programma’s. Eén van de meest spraakmakende gasten bij haar aan tafel ooit was Adelheid Roosen, zij is vanavond te gast bij Op1.

  • Racisme op het voetbalveld is een hardnekkig fenomeen en moeilijk aan te pakken. Toch lijkt het in Engeland te lukken. Wat kunnen wij daarvan leren? Het laatste grote racisme-incident op de Nederlandse velden was in november 2019 en het betrof Excelsior speler Ahmad Mendes Moreira. Zijn tranen werden wereldnieuws. Bij Op1 zijn oud-profvoetballers met een internationale carrière Andwelé Slory en Brian Tevreden te gast om te praten over dit aanhoudende probleem.

  • Maandenlang is in heel Limburg feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog in de provincie. Op dinsdag 3 maart, de dag dat de laatste dorpen van Limburg precies 75 jaar geleden bevrijd werden, is de stad toneel voor de spectaculaire slotviering: Heel Limburg is Vrij. Hiervoor heeft Lex Uiting de soundtrack geschreven: ‘Danse Ôs Vreej’. Het lied is gebaseerd op gesprekken met zijn oma Joke van 89. Samen zijn ze te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Viroloog Ab Osterhaus over het laatste corona-nieuws of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV