Champions League-voetbal verwijnt mogelijk achter de decoder

Champions League-voetbal verwijnt mogelijk achter de decoder
Te lage biedingen van open tv-zenders

Sport :

Vanwege te lage biedingen van open televisiestations als RTL, SBS en de NPO, is het goed mogelijk dat de grootste clubcompetitie in het voetbal, de UEFA Champions League, volgend seizoen niet meer vrij toegankelijk te zien is. In dat geval verdwijnen de wedstrijden achter de decoder.

Op dit moment heeft SBS de uitzendrechten voor het open net. De Champions League-wedstrijden worden uitgezonden op tv-zender Veronica en online via NU.nl. Daarbij gaat het om één wedstrijd per avond. Ziggo Sport Totaal heeft de rechten voor alle duels. Het is een reëel scenario dat de voetballiefhebber volgend seizoen een abonnement nodig heeft om de Champions League te kijken. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Mede vanwege de slechte prestaties van de Nederlandse clubs en de lagere kijkcijfers kunnen tv-zenders de investeringen niet terugverdienen. Onder meer RTL en SBS hebben biedeningen gedaan voor de uitzendrechten, maar die zijn voor de UEFA te laag. "De Champions League is vooral interessant voor een nieuwe zender die zich in één klap wil profileren," zegt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers tegen het AD.

Het zou goed kunnen dat de duels in de Champions League volgend seizoen alleen te zien zijn voor abonnees van Ziggo Sport Totaal, maar ook Google en Facebook zijn volgens sportmarketeer Ruud van der Knaap mogelijke kandidaten voor de uitzendrechten. "Het komt hoe dan ook heus wel ergens bij een mediapartij terecht," zegt hij.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Champions League-voetbal verwijnt mogelijk achter de decoder of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV