Gids.tv-klassieker: recensie Dumb and Dumber (1994)

Gids.tv-klassieker: recensie Dumb and Dumber (1994)
Comedyklassieker nu te zien op Netflix

Film :

Sinds zondag 1 maart kun je op streamingdienst Netflix genieten van de comedyklassieker Dumb and Dumber, uit het jaar 1994. Het was de grote doorbraak van Jim Carrey en we zagen drama-acteur Jeff Daniels in een hele andere rol dan we van hem gewend waren. Lees hier de filmrecensie van Dumb and Dumber.

Koffer met losgeld
Lloyd Christmas (gespeeld door Carrey) en Harry Dunne (Daniels) zijn waarschijnlijk de domste filmpersonages aller tijden en dat brengt ze uiteindelijk behoorlijk in de problemen. Lloyd, een limousinechauffeur, ziet op een dag dat één van zijn vrouwelijke klanten een koffertje laat staan op het vliegveld. Lloyd denkt dat ze hem is vergeten en besluit hem samen met Harry terug te brengen. Dit leidt ze naar het luxe skiresort Aspen, maar wat ze niet weten is dat de koffer vol zit met losgeld. Lloyd en Harry worden nu op de hielen gezeten door de maffia en rollen van de ene hilarische situatie in de andere.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Dumb and Dumber geldt niet voor niets als een absolute comedyklassieker. De film kreeg zelfs twee (buitengewoon matige) vervolgen. In het origineel zijn de grappen echter ijzersterk en vooral Jim Carrey laat zien waar hij goed in is: hij geeft een masterclass in fysieke comedy en trekt zijn befaamde gekke bekken, die niet zo irriteren als in zijn latere (en minder geslaagde) films. De puberale humor zal echter niet aanspreken en de melige film is vooral geschikt voor een luie zondagmiddag. De film is geregisseerd door Peter Farrelly, die vorig jaar de Oscar voor Beste Film won voor de ontroerende dramafilm Green Book. Over variatie gesproken...

Cast
Naast Jim Carrey (Sonic the Hedgehog) en Jeff Daniels (The Martian) zijn ook Lauren Holly (What Women Want) en Karen Duffy (Fantastic Mr. Fox) te zien in deze film. Dumb and Dumber is geregisseerd door Peter Farrelly (Green Book).

Dumb and Dumber is sinds 1 maart 2020 te zien op Netflix. Lees hier waar je Dumb and Dumber ook kunt streamen. Genre: comedy. Duur: 107 minuten. IMDb-score: 7,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV