Schokkende docu Mr. Gus, handelaar in oorlog woensdag op NPO 2

Schokkende docu Mr. Gus, handelaar in oorlog woensdag op NPO 2
Voortvluchtige Nederlandse zakenman

Kijktip :

Woensdagavond (4 maart) is de schokkende documentaire Mr. Gus, handelaar in oorlog te zien op NPO 2. In deze docu verdiept correspondent en journalist Bram Vermeulen zich in de bizarre zaak van de voortvluchtige Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven.

Oorlogsmisdadiger?
In 2017 werd Kouwenhoven in de rechtbank van Den Bosch veroordeeld tot negentien jaar cel. Hij werd beschuldigd van illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven in Liberia. Sindsdien is 'Mr. Gus' voortvluchtig. Is hij slechts een roekeloze zakenman of handelde hij willens en wetens in oorlog?

Burgeroorlog
Bram Vermeulen zoekt Kouwenhoven op in zijn villa in Zuid-Afrika, waar de zakenman vecht tegen zijn uitlevering. Ook reist Vermeulen naar Liberia, waar hij Kouwenhovens vrienden ten tijde van de burgeroorlog spreekt, en handlangers van de beruchte president Charles Taylor. Ook ontmoet hij getuigen die overtuigd zijn van Kouwenhovens schuld.

De schokkende documentaire Mr. Gus, handelaar in oorlog is op woensdag 4 maart om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Mr. Gus, handelaar in oorlog terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV