Sluwe technieken van de tabakslobby in Radar Extra

Sluwe technieken van de tabakslobby in Radar Extra
Duizenen lobbyisten houden samenleving aan het roken

Kijktip :

Nog steeds zijn er dagelijks duizenden tabakslobbyisten actief om de samenleving aan het roken te krijgen en houden. Welke lobbytechnieken zetten zij in om nieuwe tabaksregelgeving te voorkomen? Antoinette Hertsenberg licht in een nieuw tweeluik van het tv-programma Radar Extra een stukje op van het rookgordijn dat om deze miljardenindustrie heen hangt.

Hoe kan het dat een product, dat de helft van de gebruikers doodt, nog steeds verkocht wordt? Hertsenberg spreekt onder andere met advocate Benedicte Ficq en longarts Wanda de Kanter, die de tabaksindustrie aansprakelijk stellen voor deze doden en een strafzaak tegen de producenten zijn begonnen.

Lobbyspecialiste Florence Berteletti onthult in Radar Extra de sluwe technieken die de tabaksindustrie gebruikt om tabakswetgeving te dwarsbomen en toont een intern document van tabaksfabrikant Philip Morris, waarin bij honderden Europarlementariërs genoteerd staat voor welke lobbytechnieken zij gevoelig zijn.

Het tweeluik Radar extra is op maandag 11 en 18 december om 20:30 uur te zien op NPO 1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Sluwe technieken van de tabakslobby in Radar Extra of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV