Fantastische misdaadfilm Layer Cake vrijdag op België Eén

Fantastische misdaadfilm Layer Cake vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

We kennen Daniel Craig de laatste jaren vooral als James Bond, maar daardoor wordt nog weleens vergeten dat hij ook tal van andere mooie rollen op zijn naam heeft staan. De misdaadfilm Layer Cake is daar een goed voorbeeld van. De film is vrijdag te zien op België Eén en te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Een succesvolle cocaïnedealer (gespeeld door Craig) heeft zijn plaats verdiend in de Engelse maffia-elite en besluit om uit de business te stappen. De grote baas Jimmy Price heeft nog een zware opdracht voor hem: hij moet Charlotte, de vermiste dochter van een oude vriend van Jimmy, opsporen. Er zijn een aantal dingen die deze op het oog simpele opdracht een stuk ingewikkelder maken: xtc ter waarde van 2 miljoen pond, een groep hardhandige Neonazi's en niemand die hij kan vertrouwen.

Sterrencast
Layer Cake is de debuutfilm van regisseur Matthew Vaughn, die eerder de films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch produceerde voor Guy Ritchie. De invloed van die films is duidelijk zichtbaar: Layer Cake is een strakke, snelle misdaadfilm waar de Engelse krachttermen niet worden geschuwd. Vaughn had de beschikking over een enorme Britse sterrencast, met naast Daniel Craig ook Colm Meaney, Michael Gambon, Tom Hardy, Ben Whishaw, Sally Hawkins en Sienna Miller. Genieten geblazen.

Layer Cake (2004) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 6 maart om 23.30 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische misdaadfilm Layer Cake vrijdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV