Filmklassieker Forrest Gump maandag te zien op RTL 8

Filmklassieker Forrest Gump maandag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Op maandag 9 maart kun je op RTL 8 genieten van één van de grote filmklassiekers van de jaren negentig: Forrest Gump. Deze heerlijke feelgoodfilm - die overigens ook niet zonder dramatische momenten is - wordt uitgezonden op RTL 8, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
De film begint in de jeugdjaren van Forrest Gump (op latere leeftijd gespeeld door Tom Hanks), een jongetje met een laag IQ en kromme benen. Het huis van zijn moeder is een plek van komen en gaan voor veel mensen - ook mannen. Wanneer Forrest de mooie Jenny (later gespeeld door Robin Wright) leert kennen, lijkt hij voor het eerst verliefd te worden. Jenny voelt echter niet hetzelfde voor hem, maar ze blijven vrienden. De jaren verstrijken en Forrest valt van het ene avontuur in het andere in dit verhaal over doorzettingsvermogen, liefde, vriendschappen en verlies.

Oscarregen
1994 was misschien wel het beste filmjaar van de jaren negentig. Tijdens de Oscaruitreiking van 1995 namen de klassiekers Forrest Gump, Pulp Fiction en The Shawshank Redemption het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel om de Oscar voor Beste Film. Forrest Gump kwam als winnaar uit de bus; niet verrassend, gezien de dertien (!) nominaties die de film ontving. Verder waren er onder meer beeldjes voor de regie van Robert Zemeckis en de fenomenale hoofdrol van Tom Hanks. Ook de rest van de cast maakt indruk, met naast Robin Wright ook Gary Sinise, Mykelti Williamson en Sally Field.

Forrest Gump (1994) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op maandag 9 februari om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmklassieker Forrest Gump maandag te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV