Vanavond op tv: Canada - Nederland & Dit Was Het Nieuws

Vanavond op tv: Canada - Nederland & Dit Was Het Nieuws
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 maart

Kijktip :

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelt vandaag in Frankrijk tegen Canada en die wedstrijd wordt live uitgezonden door Veronica. Voor wie niet van voetbal houdt is er er ook genoeg te zien: een special van Van Kooten en De Bie vanwege de boekenweek en de terugkeer van Dit Was Het Nieuws. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Canada - Nederland

Veronica
18:50 uur

Op zaterdag 7 maart speelt het Nederlands vrouwenelftal de tweede wedstrijd op het oefentoernooi Tournoi de France. Veronica zendt de wedstrijd live uit.

Stand
De eerste wedstrijd op het toernooi in Frankrijk leverde een 0-0 gelijkspel op tegen Brazilië. Frankrijk won met 1-0 van Canada. Op het Tournoi de France spelen deze vier landen allemaal één keer tegen elkaar in een groep. De nummer één wint het toernooi.

WK
Afgelopen zomer speelden de Oranje Leeuwinnen nog tegen Canada op het WK in Frankrijk. Het werd toen 2-1 voor Nederland. Om het toernooi te winnen, is een overwinning op Canada noodzakelijk.


Special: Rebellie bij Van Kooten en De Bie

NPO 2
20:35 uur

Elke Boekenweek duiken Van Kooten en De Bie hun archief in om een speciale uitzending rondom het thema van de boekenweek samen te stellen. Vanavond is een bloemlezing van scènes uit het oeuvre van Kees van Kooten en Wim de Bie in het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' te zien.

Dwarse types
Geheel in de geest van het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' eiste het duo artistieke carte blanche. Zij weigerden gehoor te geven aan de opdracht van de VPRO om de uitzending een rebels karakter te geven middels sketches van dwarse types als Zwerver Dirk, De Alleenstaande Vandaal en de Familie Van der Laak. Koot en Bie achtten dit 'een knieval voor het platte vermaak'.


Terug: Dit Was Het Nieuws

NPO 1
21:35 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws, waarin het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep gelegd wordt. Elke zaterdag rond 21:30 uur op NPO 1.

Teamcaptains
Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek zijn ook dit seizoen de teamcaptains. Wekelijks hebben ze een andere bekende Nederlander naast zich zitten. Harm Edens presenteert de uitzendingen.

Gasten
De komende weken zijn onder anderen Heel Holland Bakt-juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijde, cabaretier Parick Laureij en rapper Snelle te gast.

4 tegen 4
In Dit Was het Nieuws spelen twee teams tegen elkaar. De puntentelling is niet belangrijk, na de eerste ronde staat het altijd 4 tegen 4. Wel wordt er aan het einde een winnaar aangewezen. Elk team bestaat uit een vaste teamleider en een wekelijkse gast.


Docu: De vlucht van Ronnie

NPO 3
22:05 uur

Documentaire over de Nederlandse rapper Ronnie Flex tijdens het voor hem bewogen jaar 2019. Hij won afgelopen jaar de Popprijs, had miljoenen streams en speelde op alle grote festivals. Tegelijkertijd worstelde hij met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken, depressies en een drank- en drugsprobleem.

Kwetsbaar
Regisseur Sacha Vermeulen volgde opnieuw een jaar lang Ronnie Flex in dit vervolg op Alleen met iedereen uit 2017. In deze nieuwe film zien we de successen, maar ook de kwetsbare en onzekere kant van Ronnie Flex in een bijzonder turbulent jaar. Gaat het hem lukken grip op zijn leven te krijgen?

Oprechtheid
Regisseur Sacha Vermeulen: "Ronnie heeft een bijzondere binnenwereld, en struggelt met onzekerheden die veel jongeren van zijn generatie zullen herkennen. Mede daarom is zijn oprechtheid hartverwarmend en bovenal noodzakelijk. De docu is een classic coming of age-verhaal."


Docu: Helmut Lang - Master of cool

NPO 2
23:10 uur

Documentaire over de Oostenrijkse modeontwerper Helmut Lang.

Nauwe banden
Helmut Lang startte in 1986 in Wenen zijn gelijknamige label. Van meet af aan had Lang nauwe banden met kunstenaars en hij zag mode vooral als zijn persoonlijke, artistieke expressiemiddel.

Radicaal
Ondertussen herschreef hij de regels in de modewereld. Zijn kleding was sober, strak en androgyn. In 2004 nam Helmut Lang een radicale beslissing: hij verliet de mode definitief en werd kunstenaar.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Canada - Nederland & Dit Was Het Nieuws of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV