Recensie: in Hope Gap valt 29-jarig huwelijk als kristallen vaas in duizend stukken

Recensie: in Hope Gap valt 29-jarig huwelijk als kristallen vaas in duizend stukken
Met Annette Bening en Bill Nighy

Film :

Vanaf donderdag 12 maart gaat de dramafilm Hope Gap draaien in de Nederlandse bioscopen. Hoe ga je als zoon om met ouders waarvan de vader opeens besluit zijn vrouw na 29 jaar te verlaten? Deze dramafilm heeft één grote troef: de cast is waanzinnig. Lees hier de filmrecensie van Hope Gap.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het echtpaar Grace en Edward woont in het kleine dorpje Seaford, bij de klif van Hope gap, en is 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Josh een weekend komt logeren informeert zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, verdriet, woede, onmacht en ook hoop elkaar kruisen.

Annette Bening en Bill Nighy in de film 'Hope Gap'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Schrijver/regisseur William Nicholson (Gladiator) liet zich voor deze film inspireren door de scheiding van zijn eigen ouders. Met respect voor beide partijen behandelt hij het thema op een eerlijke manier, waarbij ontroerende momenten en bijna cynische humor elkaar afwisselen. Juist deze humor is heerlijk, en dé sleutel voor deze film. De venijnige oneliners van Annette Bening (Grace) zijn echt geweldig: zij laat je lachen door de tranen door. Ook Bill Nighy zet een uitstekende rol neer als vader Edward. Maar zoon Jamie (vertolkt door Josh O'Connor) zou een Oscar moeten ontvangen als het verscheurde slachtoffer. De pijn van de hoofdpersonages, maar ook hun bijzondere veerkracht is een troost voor iedereen met een gebroken hart. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Annette Bening (Captain Marvel) en Bill Nighy (Emma.) is ook Josh O'Conner (God's Own Country) te zien in de film. Deze productie is geregisseerd door William Nicholson (Firelight).

Hope Gap is vanaf 12 maart 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 7,0.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Hope Gap valt 29-jarig huwelijk als kristallen vaas in duizend stukken of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV