Vanavond op tv: nieuwe programma's Briljant! en Dwarse denkers en meer

Vanavond op tv: nieuwe programma's Briljant! en Dwarse denkers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 maart

Kijktip :

Ook deze maandag gaan er enkele nieuwe programma's van start. Op RTL 4 begint John Williams met Briljant!, waarin creatieve denkers en briljante uitvinders hun ideeën kunnen pitchen, en Özcan Akyol begint vanavond aan Dwarse denkers. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Oma en Chris & de rode auto

NPO 2
20:25 uur

In de warme en ontroerende documentaire Oma en Chris & de rode auto portretteert Ingrid Kamerling haar grootmoeder en neef. Oma Hildegard (94) en haar kleinzoon Chris (30) zijn twee avonturiers in het zorgsysteem. Chris is een bijzondere jongen, hij woont in een woongroep en zorgt drie dagen per week voor zijn oma. Samen delen ze een passie voor reizen, kijken ze graag naar de bekende Franse film Intouchables en geloven ze dat niets in het leven onmogelijk is.


Nieuw: Cosmos: Possible Worlds

National Geographic
21:00 uur

De vooraanstaande astrofysicus dr. Neil deGrasse Tyson blaast nieuw leven in het legendarische programma Cosmos uit de jaren tachtig, dat destijds werd gepresenteerd door Carl Sagan. Elke maandag om 21:00 uur op National Geographic. Het nieuwe Cosmos vertelt het verhaal van de natuurwetten. In dertien afleveringen komt de zoektocht naar kennis tot leven, waarbij kijkers door het universum reizen om een volledig beeld te krijgen van de kosmos.


Nieuw: Briljant!

RTL 4
21:22 uur

In het nieuwe programma Briljant! krijgen creatieve geesten en briljante uitvinders de kans om hun concepten voor een beter, schoner en socialer Nederland te pitchen bij experts. Presentator John Williams is elke week op een andere locatie waar innovatieve denkers hun uitvindingen en oplossingen voor maatschappelijke problemen presenteren. Aan het eind van elke aflevering wordt het briljantste concept door het publiek beloond met een geldprijs van 10 duizend euro.


Nieuw: Dwarse denkers

NPO 2
22:20 uur

Tijdens de Boekenweek zendt NPO 2 vijf werkdagen om 22:20 uur het programma Dwarse denkers uit, gepresenteerd door schrijver en columnist Özcan Akyol. Hierin zoekt Eus een bekende Nederlandse schrijver of columnist thuis op voor een gesprek over zijn of haar favoriete rebellen. Het thema van de boekenweek is namelijk 'rebellen en dwarsdenkers'. Lees hier welke auteurs te gast zijn in Dwarse denkers.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe programma's Briljant! en Dwarse denkers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV