Regeerperiode koningin Beatrix ligt onder de loep in nieuwe docuserie

Regeerperiode koningin Beatrix ligt onder de loep in nieuwe docuserie
Vanaf 18 maart op NPO 2

Nieuws :

Koning Willem-Alexander is inmiddels alweer zo'n zeven jaar koning der Nederlanden - waardoor we de regeerperiode van koningin Beatrix alweer bijna vergeten zijn. In de geschiedenisserie De zware jas van Beatrix wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op haar periode als vorstin.

Rookbommen
In april 2020 is het precies veertig jaar geleden dat Beatrix werd gekroond tot koningin van Nederland. Het gaf veel mensen een dubbel gevoel: pal voor het Paleis op de Dam stond een enorme juichende menigte, maar in de verte waren rookbommen te zien van krakers die tegen de politie aan het rellen waren. Een wankel begin van haar regeerperiode, en dus was er werk aan de winkel.

Persoonlijke verhalen
In de vierdelige serie De zware jas van Beatrix vertellen een aantal mensen die de kroning en Beatrix' regeerperiode van dichtbij hebben meegemaakt persoonlijke anekdotes over de vrouw die wilde verdienen wat haar door geboorte was opgelegd. Beatrix maakte van het koningschap een baan, maar won ze daarmee ook de harten van de Nederlanders? Tal van kennissen van Beatrix komen aan het woord.

De vierdelige documentaireserie De zware jas van Beatrix is vanaf woensdag 18 maart vier woensdagen om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De zware jas van Beatrix terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Regeerperiode koningin Beatrix ligt onder de loep in nieuwe docuserie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier