Prachtige science fiction-film Dredd zaterdag te zien op Veronica

Prachtige science fiction-film Dredd zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Voordat Alex Garland zich vestigde als een uitstekende regisseur met Ex Machina (2015) en Annihilation (2018) had hij al naam gemaakt met zijn originele scenario's. Zo schreef hij onder meer de uitstekende sci fi-film Dredd, die zaterdag te zien is op Veronica. Je kunt Dredd streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte aarde. Judge Dredd (gespeeld door Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Net als veel andere science fiction-films is Dredd indrukwekkend vanwege de technische aspecten: het geluid is fantastisch, net als het production design (de sets), de kostuums en de special effects. Gelukkig bevat de film ook een goed doortimmerd verhaal, met dank aan Garland, die het baseerde op de stripboeken van John Wagner en Carlos Ezquerra. Vóór Dredd schreef Garland onder meer aan de eveneens fantastische films 28 Days Later (2002) en Sunshine (2007), beide geregisseerd door Danny Boyle.

Dredd (2012) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 28 november om 23.20 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 95 minuten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige science fiction-film Dredd zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier