Woensdag in Op1: Jan Struijs maakt zich grote zorgen over het coronavirus en meer

Woensdag in Op1: Jan Struijs maakt zich grote zorgen over het coronavirus en meer
Dit zijn de gasten van woensdag 11 maart 2020

Kijktip :

Vanavond, woensdag 11 maart, is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert vanavond de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 11 maart 2020

  • Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, maakt zich grote zorgen over het coronavirus. De Nationale Politie dreigt overbelast te raken. Het normale politiewerk moet gebeuren, maar ondertussen moeten ook bijvoorbeeld ziekenhuizen worden bewaakt. Alle extra corona-taken die zijn agenten krijgen, vindt hij een zorgelijke ontwikkeling.

  • Filmproducent Harvey Weinstein heeft vandaag 23 jaar celstraf opgelegd gekregen voor verkrachting en aanranding. Een onverwacht hoge straf, nadat een jury hem in februari schuldig bevond aan twee van vijf aanklachten. Betekent dit gerechtigheid voor zijn slachtoffers? Strafrechtadvocaat Natacha Harlequin zet vraagtekens bij de uitspraak. Volgens haar is de bewijslast erg dun. Met Amerika-correspondent Laila Frank schuift ze vanavond aan.

  • Hoogleraar neurologie Bas Bloem is dé Parkinson-specialist. Hij is mede-auteur van het boek Ending Parkinson’s Disease. Wereldwijd hebben zes miljoen mensen de ziekte en dat aantal zal de komende 20 jaar verdubbelen. Nog altijd is er geen medicijn, terwijl de symptomen er niet om liegen. Monique Bosman weet daar alles van, zij heeft Parkinson. Samen schuiven ze aan bij Op1.

  • Herman van Veen viert aanstaande zaterdag zijn 75ste verjaardag. De zanger/cabaretier wordt vanavond in het zonnetje gezet door Cornald Maas, die een speciale aflevering van Volle Zalen met Van Veen maakte,  waarvoor ze langs plekken in de Utrechtse Wijk C trokken die belangrijk waren voor Herman. Komiek Ronald Snijders is al bijna heel zijn leven groot fan van Van Veen, en werkte ook met hem samen.

  • Voor één van de stervoetballers van Oranje en voetbalinternational Jackie Groenen is Johan Cruijff hét grote voorbeeld. Ze speelt ook met rugnummer 14. Nu komt een droom uit: ze wordt ambassadeur van zijn foundation!

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Jan Struijs maakt zich grote zorgen over het coronavirus en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV