The Greatest Showman met Hugh Jackman begin volgend jaar in de bioscoop

The Greatest Showman met Hugh Jackman begin volgend jaar in de bioscoop
Visionair P.T. Barnum brengt circuspubliek in extase

Film :

In de dagen voor Kerst gaat in de Verenigde Staten de musicalfilm The Greatest Showman in première. De film is gebaseerd op het leven van Phineas Taylor Barnum, een Amerikaanse showman met een eigen circus. De film zal in het nieuwe jaar in Nederland te zien zijn.

De hoofdpersoon P.T. Barnum (gespeeld door Hugh Jackman) exploiteerde een circus, waarmee hij een groot deel van zijn leven de wereld over trok. Hij boekte grote successen, ook in Europa. Barnum leefde van 1810 tot 1891 en in zijn tijd werd hij gezien als de beroemdste Amerikaan van de wereld. In eerste instantie hadden veel mensen kritiek op dit soort entertainment, omdat zijn circus voor een deel bestond uit 'freaks', mensen die anders waren. Hij trad op met 'de vrouw met de baard', 'de zeemeermin', 'de Siamese tweeling' en een dwerg.

De verwachtingen voor deze film zijn hoog gespannen met grote namen als Hugh Jackman (Wolverine), Zac Efron (Hairspray) en Rebecca Ferguson (Florence Foster Jenkins). De film wordt geregisseerd door de debuterende regisseur Michael Gracey. De muziek wordt gemaakt door Oscarwinnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land).

Eerder dit jaar had The Greatest Showman nog een grote tegenslag te verduren, toen op de set in New York brand uitbrak. Op het moment van de brand waren 150 mensen aanwezig. Het vuur was onderdeel van het verhaal, maar de crew had dit niet meer onder controle nadat een aantal lampen in het vuur was gevallen. Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond.

The Greatest Showman is vanaf 4 januari 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer van de film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op The Greatest Showman met Hugh Jackman begin volgend jaar in de bioscoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV