Verslag van Koningspaar in Indonesië vrijdag te zien op NPO 2

Verslag van Koningspaar in Indonesië vrijdag te zien op NPO 2
Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek

Kijktip :

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week op staatsbezoek in Indonesië. Uiteraard was het royaltyprogramma Blauw bloed ook van de partij en zij zenden vrijdagavond een verslag uit van dit bezoek.

Onafhankelijk
De voormalige kolonie viert dat ze dit jaar 75 jaar onafhankelijk zijn en daarom bezoekt het koningspaar de eilanden Java, Kalimantan en Sumatra. Eerst gaan ze langs in de stede Jakarta en Yogyakarta, waar het bezoek begint met een kranslegging op het Indonesische ereveld Kalibata. Hier liggen veel slachtoffers van de onafhankelijkheidsoorlog. Vervolgens vindt het officiële welkom plaats door president Joko Widodo, op het presidentieel paleis in Bogor.

Natuurbehoud
Willem-Alexander en Máxima bezoeken ook het Nederlandse ereveld Menteng Pulo en in Yogyakarta volgt een ontmoeting met de sultan in zijn paleis. 's Avonds bezoeken de koning en koningin het hindoetempelcomlex van Prambanan. De derde dag van het staatsbezoek staat in het teken van natuurbehoud. Het leefgebied van de orang-oetans wordt op Borneo ernstig bedreigd door ontbossing en de koning en koningin bekijken projecten die het tij moeten keren.

Het verslag Koningspaar in Indonesië is op vrijdag 13 maart om 19.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna het verslag Koningspaar in Indonesië terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Verslag van Koningspaar in Indonesië vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV