Fanastische science fiction-film I, Robot zondag te zien op Veronica

Fanastische science fiction-film I, Robot zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Niet alles wat Will Smith aanraakt verandert in goud - en zeker de afgelopen jaren niet. In de zeroes was hij echter op de toppen van zijn kunnen, bijvoorbeeld met de uitstekende science fiction-film I, Robot. Die is zondagavond te zien op Veronica en je kunt I, Robot streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In het Chicago van 2035 zijn robots overal aanwezig. Ze zijn bedienden, werknemers en beschermers in een, en dankzij de drie wetten van de robotica zijn ze niet in staat om mensen kwaad te doen. Agent Del Spooner (gespeeld door Smith) heeft door een traumatische ervaring echter geen enkel vertrouwen in robots. Als Alfred Lanning, de aartsvader van de robotica, te pletter stort in het hoofdkantoor van de grootste robotproducent van de wereld, vermoedt Spooner dat de dader een robot is. Samen met robotpsychologe Susan gaat hij op onderzoek uit en ze stuiten op een grote bedreiging voor de mensheid.

High tech
Met terugwerkende kracht is het altijd leuk om science fiction-films uit het verleden te zien. Hoeveel is er waar geworden, en welke dingen blijken echt science fiction te zijn? I, Robot ziet er heel erg high tech uit - voor 2004-begrippen. De computers, auto's en het uiterlijk van de robots past precies bij de tijdgeest. Of de techniek in 2035 er echt zo uit zal zien als in I, Robot, kunnen we alleen maar afwachten. Ondertussen kunnen we genieten van deze doortimmerde sf-film, met degelijk acteerwerk van Will Smith en prima bijrollen van onder anderen Bridget Moynahan en James Cromwell.

I, Robot (2004) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zondag 20 september om 22.15 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fanastische science fiction-film I, Robot zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier