Angstaanjagende sf-thriller I Am Legend zaterdag op Veronica

Angstaanjagende sf-thriller I Am Legend zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Zaterdagavond is Will Smith-avond op Veronica, want na I, Robot is ook de klassieker I Am Legend te zien op de zender. Deze angstaanjagende science fiction-thriller, een hoogtepunt in het oeuvre van Smith, is ook te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Robert Neville (gespeeld door Smith) is een briljante wetenschapper die het niet gelukt is de wereld te redden van een verschrikkelijk virus. Neville blijkt immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in New York - en misschien wel de hele wereld. Maar hij is niet helemaal alleen. Gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen. Ze houden elke stap van Neville in de gaten en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken.

Zenuwslopend
Na de release van de fantastische horrorfilm 28 Days Later in 2002 was het een tijdje een populair genre: de post-apocalyptische horrorfilm. De remake van Dawn of the Dead deed in 2004 goede zaken en in 2007 verscheen het uitstekende I Am Legend, waarin superster Will Smith het mocht opnemen tegen de zombies. Hij zet een mooie rol neer, maar uiteraard gaat het in de film vooral om de zenuwslopende strijd tegen de ondoden en de imponerende sets en special effects. Heerlijk popcornentertainment voor de zaterdagavond.

I Am Legend (2007) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 14 maart om 22.15 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende sf-thriller I Am Legend zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV