Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, Das Coen Und Sander Fest en meer

Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, Das Coen Und Sander Fest en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 maart

Kijktip :

Het is geen straf als je vanavond binnen moet blijven vanwege het Coronavirus en je van tv-kijken houdt. De finale van Wie Is De Mol? wordt uitgezonden, maar je kunt ook kiezen voor Volle Zalen met Herman Van Veen. Als je wil lachen kun je kijken naar Sara Kroos, en wie van een feestje houdt kan overschakelen naar Das Coen Und Sander Fest. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Finale Wie is de Mol?

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Na tien weken komt het twintigste seizoen van Wie is de Mol? vanavond ten einde tijdens de live-uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam. Daar wordt duidelijk wie dit seizoen de Mol is en wie het spel wint. Vier deelnemers haalden de finaletest in China. Buddy Vedder, Miljuschka Witzenhausen, Nathan Rutjes en Rob Dekay zijn overgebleven van de tien kandidaten. Een van hen is de Mol en die wordt vanavond ontmaskerd.
De stand van de pot staat op 11.200 euro. Dat bedrag zal nog veranderen, aangezien de Mol bij één of meer opdrachten nog geld heeft afgesnoept van de groepspot. Hoeveel blijkt in deze finale. Vorige week eindigde met de laatste test. Daaruit bleek dat Rob door de drie overige finalisten verdacht wordt als Mol. Zelf heeft Rob aangegeven Buddy te verdenken. Vanavond komen alle deelnemers van dit seizoen samen om terug te blikken op het seizoen, de ontmaskering van de Mol te zien en het overzicht van alle molacties te bekijken.


Volle Zalen: Herman van Veen 75

NPO 2
NPO 2
22:10 uur

Zanger, muzikant en theaterpersoonlijkheid Herman van Veen viert vandaag zijn 75e verjaardag en dat viert Volle Zalen met deze speciale uitzending. Nog altijd dendert Van Veen als een jonge hond over het podium. Hij omringt zich graag met talentvolle musici, dansers en theatermakers die hem ‘duizend en één’ nieuwe ideeën aandragen. "Ik ben precies dezelfde meneer, maar in een andere tijd, eentje die de tijd niet negeert", zegt hij tegen presentator Cornald Maas. 'Nieuwsgierig zijn', 'urgent blijven', het is wat Van Veen bij uitstek kenmerkt, zo blijkt uit deze Volle Zalen-special. Herman van Veen leidt Maas rond op landgoed De Paltz dat hij heeft omgetoverd tot een sociaal-culturele ontmoetingsplek. In zijn ouderlijk huis in Utrecht haalt Van Veen herinneringen op aan zijn vroegste jeugd net na de oorlog.


Theater: Sara Kroos - Doorgefokt

NPO 1
NPO 1
22:45 uur

In de hilarische theatervoorstelling Doorgefokt gaat Sara Kroos het ene moment tot het randje of erover en het andere moment weet ze te ontroeren. Kroos is een echte publiekslieveling, ze staat dan ook al zo'n vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. Deze voorstelling gaat over de menselijke weeffouten die wij allemaal herkennen. Kroos stelt vast dat wij zijn doorgefokt als mens: iedereen heeft wel een afwijking. We zijn allemaal een beetje 'stuk' en daar kunnen we volgens Sara maar beter om lachen. Sara Kroos is in 'Doorgefokt' genadeloos, scherp en ontwapenend, maar bovenal enorm grappig.


Docu: Kunstenares Elizabeth King - Op het tweede gezicht

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

In Kunstenares Elizabeth King - op het tweede gezicht krijgen we een inkijkje in het werk en de achtergrond van Elizabeth King. King is bekend vanwege haar bijna levensechte sculpturen van menselijke figuren. Haar werk verraadt een fascinatie voor de geschiedenis van de marionet, menselijke robots, het medische model én bekende literaire personages als het monster van Frankenstein, die door mensen gemaakt zijn en tot leven komen. De sculpturen van King blijven een unieke gevoeligheid en intelligentie uitstralen. De fascinatie van King voor gezichtsuitdrukkingen vindt zijn oorsprong op de middelbare school. Toen ze vervolgens op de universiteit belandde, snakte King naar kunst en wilde ze zich in eerste instantie toeleggen op schilderen. De schilderlessen op haar universiteit zaten echter vol en er was alleen nog plek bij beeldhouwen. De "dan doe ik dat wel"-houding van King heeft uiteindelijk goed uitgepakt.


Verslag: Das Coen und Sander Fest

SBS 6
SBS 6
23:35 uur

Op vrijdag 6 maart was de tiende editie van Das Coen und Sander Fest, met als thema: circus. Vanavond laat is het verslag van het feest te zien op SBS6. 'Das Coen und Sander Fest' werd in 2010 voor het eerst georganiseerd als kleinschalig Oktoberfest. In de jaren daarna groeide 'Das Fest' uit tot een populair feest waar jaarlijks duizenden fans op afkomen. Radio 538 vierde het jubileum van 'Das Fest' groots met een tien-urige editie en optredens van onder anderen Snap!, Snollebollekes, Kris Kross Amsterdam, Kalvijn en Mental Theo.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Finale Wie is de Mol?, Das Coen Und Sander Fest en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen