Recensie: in Lost Girls zoekt moeder naar vermiste dochter

Recensie: in Lost Girls zoekt moeder naar vermiste dochter
Waargebeurd verhaal met Amy Ryan

Kijktip :

Sinds 13 maart is de film Lost Girls op Netflix te zien. Een soort woensdagavondfilm (met iets meer niveau) met een tragisch verhaal. Als de volwassen dochter Shannan niet op komt dagen voor het eten is moeder Mari niet gelijk ongerust. Het is wel het begin van een nachtmerrie die niet stopt. Lees hier de Netflix-filmrecensie van Lost Girls.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Wanneer haar dochter Shannan vermist wordt gaat Mari Gilbert uit New York op onderzoek uit. In de bossen doet ze een vreselijke ontdekking wanneer ze op de lichamen van andere meisjes stuit. Deze blijken zich te hebben opgehouden in de seksindustrie en zijn vermoord door de seriemoordenaar die Long Island onveilig maakt. Zit Shannan daar ook bij?

Oona Laurence en Thomasin McKenzie in de film 'Lost Girls'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Hoewel gebaseerd op een waargebeurd verhaal (en het gelijknamige non-fictieboek van Robert Kolker), voelt Lost Girls wat vlak aan. Met de soortgelijke en ijzersterke Netflix-serie Unbelievable nog op ons netvlies, komt deze film helaas niet in de buurt van de aangrijpende dramaserie. Wel heeft Lost Girls een sterke cast met Amy Ryan (Gone Baby Gone) en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit). Geen slechte film met zeker een aantal sterke momenten (onmacht en woede van moeder) en een laks en onuitstaanbaar politieonderzoek. Lost Girls wil heel veel, maar doet alles half. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Amy Ryan (The Wire) en Thomasin McKenzie (Leave No Trace) is ook Gabriel Byrne (Hereditary) in de film te zien. Deze productie is geregisseerd door Liz Garbus (What Happened, Miss Simone?).

Lost Girls is vanaf 13 maart 2020 op Netflix te zien. Genre: Drama, Mysterie, Thriller. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: 6,1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Lost Girls zoekt moeder naar vermiste dochter of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV