Comedyklassieker Beverly Hills Cop vrijdag te zien op België Eén

Comedyklassieker Beverly Hills Cop vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Kun je vrijdagavond niet slapen of ben je nog laat op? Dan doe je er goed aan te zappen naar België Eén, waar je kunt genieten van de jaren tachtig-klassieker Beverly Hills Cop, de heerlijke politiecomedy met Eddie Murphy. Je kunt Beverly Hills Cop streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Murphy speelt Axel Foley, een flapuit van de politie die in Detroit probeert de straten veilig te houden op een nogal onorthodoxe manier. Op een dag krijgt hij bezoek van zijn beste vriend Mikey Tandino. Niet veel later wordt Mikey bruut vermoord door een zekere Zack. Axel is vastberaden om de dader te pakken en te straffen voor zijn daad. Hij zet de achtervolging in op Zack en dit brengt hem naar de luxe wijk Beverly Hills in Los Angeles. De plaatselijke politiechef Bogomil zet de agenten Rosewood en Taggart op de zaak; ze moeten Axel in het oog houden, maar willen hem vooral helpen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ah, de muziek uit de jaren tachtig. Geliefd door velen, gehaat door sommigen - die niet van overdreven synthesizers en drumcomputers houden. Feit blijft dat de soundtrack van Beverly Hills Cop iconisch te noemen is. Een kleine greep uit de hits: 'Axel F' van Harold Faltermeyer, 'The Heat Is On' van Glenn Frey, 'Neutron Dance' van The Pointer Sisters en 'New Attitude' van Patti Labelle. Heerlijke muziek, maar ook de film zelf zit steengoed in elkaar. Komische situaties te over, met een Eddie Murphy in topvorm, maar ook de spanning en actie zit er goed in. Kortom, een heerlijke klassieker.

Cast
Naast Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) en Judge Reinhold (Gremlins) zijn ook John Ashton (Gone Baby Gone), Lisa Eilbacher (An Officer and a Gentleman) en Steven Berkoff (The Girl with the Dragon Tattoo) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Brest (Scent of a Woman).

Beverly Hills Cop (1984) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 9 oktober om 23.25 uur te zien op België Eén. Genre: actie, comedy. Tijdsduur: 105 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV