Docuserie De zware jas van Beatrix begint woensdag op NPO 2

Docuserie De zware jas van Beatrix begint woensdag op NPO 2
Terugblik op veelbewogen regeerperiode

Kijktip :

Prinses Beatrix geniet inmiddels alweer flink wat jaartjes van haar welverdiende pensioen, hoewel we haar zo nu en dan nog zien bij officiële gelegenheden. In de nieuwe documentaireserie De zware jas van Beatrix wordt teruggeblikt op de veelbewogen regeerperiode van Beatrix.

Jubileum
Op 30 april 2020 is het precies veertig jaar geleden dat Beatrix werd ingehuldigd als koningin der Nederlanden. Het was een roerige inauguratie, want vanaf het balkon van het Paleis op de Dam kon de kersverse koningin twee uitersten zien: vooraan stonden duizenden mensen voor haar te juichen, terwijl in de verte de rookbommen van de krakers, die in gevecht waren met de politie, opdoemden.

Persoonlijke herinneringen
In De zware jas van Beatrix kijken diverse intimi terug op de regeerperiode van koningin Beatrix, die vond dat ze haar ambt moest verdienen. De eerste aflevering van deze vierdelige docuserie laat zien hoe de monarchie in 1980 in verval was geraakt door de Hofmans-affaire in de jaren vijftig en de Lockheed-affaire uit 1976. Kroonprinses Beatrix verzet zich tegen haar ouders, trouwt met een Duitser en wil het ambt van koningin serieuzer aanpakken.

De documentaireserie De zware jas van Beatrix is vanaf woensdag 18 maart vier woensdagen om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De zware jas van Beatrix terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie De zware jas van Beatrix begint woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier