Vanavond op tv: start Krabbé zoekt Chagall, laatste aflevering Ellie op patrouille en meer

Vanavond op tv: start Krabbé zoekt Chagall, laatste aflevering Ellie op patrouille en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 maart

Kijktip :

Ondanks de coronacrisis gaat vanavond de gewone programmering gewoon door. Dat betekent dat op NPO 2 het nieuwe kunstprogramma Krabbé zoekt Chagall begint, en op NPO 1 is de laatste aflevering van het huidige seizoen van Ellie op patrouille te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 17 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Krabbé zoekt Chagall

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

In de eerste aflevering van Krabbé zoekt Chagall verdiept Jeroen Krabbé zich in de vroege kindertijd en jeugd van Marc Chagall. Hij reist af naar Vitebsk, een joodse stad in het tsaristische Rusland, waar Chagall opgroeide. Thema's uit zijn jeugd, zoals de dieren, huizen en mensen, komen later altijd terug in zijn werk. Dankzij de ondernemingslust van moeder Feita Ita, die een winkeltje dreef, kreeg de familie Chagall het steeds iets beter.


Docu: Aan boord van het oorlogsschip Queen Elizabeth

RTL Z
RTL Z
20:29 uur

Vanavond zendt RTL Z tussen 20:30 en 23:30 uur een driedelige documentaireserie uit over het grootste, meest geavanceerde en krachtigste marineschip dat ooit in Groot-Brittannië is gebouwd, HMS Queen Elizabeth. De Britse documentairemaker Chris Terrill is twee jaar lang nauw betrokken geweest met de bemanning en heeft een intiem portret gemaakt van het leven aan boord. We zien onder meer hoe het 't ultramoderne vliegdekschip vergaat bij de eerste proefvaart op zee.


Goed voor elkaar: o.a. Stichting Ambulance Wens

RTL 4
RTL 4
20:30 uur

Deze week loopt Frans Bauer een dag mee met de mensen van het Gezinshuis Zwaagdijk en die van Stichting Ambulancewens. In het gezinshuis staan Joke en Erik 24 uur per dag klaar voor jonge mannen met een beperking. Ook ontmoet Frans Kees, die er met zijn stichting voor zorgt dat laatste wensen in vervulling gaan.


Slot: Ellie op patrouille

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van dit seizoen van Ellie op Patrouille, waarin Ellie Lust meeloopt met buitenlandse politiekorpsen. In de slotaflevering gaat ze naar Cambodja. Ellie is in de hoofdstad Phnom-Penh waar ze de politie probeert bij te staan in het drukke verkeer. En is ze getuige van een grote brand in het centrum van de stad. Samen met haar internationale politiecollega's gaat Ellie Lust in dit programma op patrouille; niet als toeschouwer, maar echt als onderdeel van het team.


Docu: A Family Affair

NPO 2
NPO 2
23:10 uur

Op zijn 30e verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne uit Zuid Afrika. Het is het begin van een emotionele zoektocht naar de verstoorde relaties binnen zijn familie. Tom kent de vrouw op dat moment alleen van mythes en de overwegend negatieve verhalen die zijn vader hem verteld heeft. Zij was een beroemd fotomodel in de jaren 50, een echte diva.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Krabbé zoekt Chagall, laatste aflevering Ellie op patrouille en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier