Donderdag in Op1: gevolgen van coronavirus voor steden en ondernemers

Donderdag in Op1: gevolgen van coronavirus voor steden en ondernemers
De gasten van donderdag 19 maart

Kijktip :

Het zal geen verrassing zijn dat ook vanavond (donderdag 19 maart) de uitzending van Op1 weer volledig in het teken zal staan van het coronavirus. Vandaag worden onder meer de gevolgen van het virus voor steden en ondernemers besproken. Hoe gaan zijn om met 'corona'?

Gasten in Op1 - donderdag 19 maart

  • We skypen vanavond met China-correspondent Anouk Eigenraam over het dalende aantal besmettingen in China en de spanningen tussen China en Verenigde Staten. Vandaag zijn voor het eerst nul nieuwe corona-besmettingen in de provincie Hubei gemeld, waar de miljoenenstad Wuhan ligt. In die stad brak voor het eerst het nieuwe coronavirus uit eind 2019.
  • Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen over hoe je een stad bestuurt die half op slot zit.
  • Ondernemers zoeken naarstig naar nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen tijdens deze coronacrisis. Economisch journalist van het Financieel Dagblad Jean Dohmen ziet ondernemers die nu al optimistisch hun koers verleggen en vooral ook veel kansen zien.
  • Onderzoekers van bloedbank Sanquin gaan bloed en plasma van tienduizenden donoren testen op antistoffen tegen het coronavirus. Het doel is om te achterhalen hoe breed het virus zich in Nederland heeft verspreid, en hoe snel de samenleving immuniteit opbouwt tegen COVID-19. Bij Op1 vertelt arts-microbioloog Hans Zaaijer erover.

Presentatie
Op1 wordt vanavond gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Bekijk ook


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: gevolgen van coronavirus voor steden en ondernemers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV