Serierecensie: The Letter For The King is Nederlands boek in Netflix jas

Serierecensie: The Letter For The King is Nederlands boek in Netflix jas
Met Gijs Blom als bad guy Prins Viridian

Film :

Vanaf vandaag - 20 maart - staat de serie The Letter for the King op Netflix. Het wereldberoemde kinderboek van Tonke Dragt werd in 30 talen vertaalt, en won diverse belangrijke prijzen. Goed nieuws dat Netflix een flink budget uit de rode N heeft getrokken, want vooral visueel is er veel te genieten. Lees hier de serie-recensie van The Letter for the King.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Held Tuiri
De jonge ridder Tuiri begint aan een avontuurlijke tocht om een geheime brief aan de koning te bezorgen, net op het moment dat een genadeloze prins ermee dreigt de wereld te vernietigen. Tijdens zijn reis wordt Tuiri onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling die zegt dat er een held zal opstaan die de duistere prins kan verslaan en zo de vrede zal herstellen.

Amir Wilson (links) in de serie 'The Letter for the King'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Netflix zorgt voor een adembenemende kijkervaring. Niet voor niets weken de makers uit naar Nieuw-Zeeland, een prachtig decor waar ook de trilogie The Lord of the Rings is opgenomen. Naast een uitstekende cast met onder andere de talentvolle Gijs Blom die de duistere ridderprins Viridian speelt, en Yorick van Wageningen kruipt in de huid van King Favian. Prachtig camerawerk en mooie kostuums maken de serie af. Wel gaan de makers te los om met scenario van Tonke Dragt, en loopt het boek niet altijd gelijk met de serie. En het abrupte einde zal daarom ook niet bij iedereen in de smaak vallen. Niet zo goed als het boek maar zeker wel een aanrader: drie sterren.

Cast
Naast Amir Wilson (His Dark Materials) en Andy Serkis (The Lord of the Rings) zijn ook Gijs Blom (Vals) en Yorick van Wageningen (Papillon) in deze serie te zien.

The Letter for the King staat vanaf 20 maart 2020 op Netflix. Deze miniserie bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Avontuur. IMDb-score: 7,2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Letter For The King is Nederlands boek in Netflix jas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV