Serierecensie: Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker met Octavia Spencer

Serierecensie: Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker met Octavia Spencer
De eerste self made miljonair van Amerika

Film :

Vanaf 20 maart staat de nieuwe miniserie Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker op Netflix. Hou je van Hidden Figures-actrice Octavia Spencer? Dan zit je zeker goed met deze toch wat soapachtige serie, die bijzonder lekker wegkijkt. Lees hier de serie-recensie van Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sarah Breedlove
Madam C.J. Walker, of Sarah Breedlove zoals ze eigenlijk heette, was een van de rijkste zakenvrouwen uit haar tijd. Ze werd geboren op een plantage, kort na de afschaffing van de slavernij. Ondanks de moeilijke omstandigheden en tegenslagen waarin ze opgroeide, wist ze een succesvol bedrijf in haarproducten op te zetten.

Octavia Spencer en Blair Underwood in de serie 'Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Het verhaal is gebaseerd op de boeken van A’Lelia Bundles, een verre kleindochter van Walker. Een heerlijke serie die laat zien dat haar dromen en opmerkelijke vastberadenheid in ondernemingschap door grenzen gaat. Ook komen tegenslagen voorbij, zoals valse concurrentie, jaloersie, veel onbegrip in donkere gemeenschap en dat mensen in je directe omgeving de meeste pijn kan bezorgen. Oscarwinnares Octavia Spencer is indrukwekkend in haar rol. Self Made is een mooie ode aan een van de invloedrijkste zwarte vrouwen uit de geschiedenis die het pad voor anderen zoals haar openbrak. Drie Sterren.

Cast
Naast Octavia Spencer (Ma) en Tiffany Haddish (Bad Trip) zijn ook Blair Underwood (When They See Us) en Carmen Ejogo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) in deze serie te zien.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker is vanaf 20 maart 2020 op Netflix te zien. Deze miniserie bestaat uit 4 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Drama. IMDb-score: 7,7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker met Octavia Spencer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV