Zondag in Tegenlicht: uitbraak coronavirus is geen verrassing

Zondag in Tegenlicht: uitbraak coronavirus is geen verrassing
Virussen van de toekomst

Kijktip :

Zondag (22 maart) staat Tegenlicht in het teken van de virussen van de toekomst. Voor veel wetenschappers is de uitbraak van het coronavirus geen verrassing, want nieuwe virussen ontwikkelen zich snel en slim. Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten?

Wapenen
Hoe gaan de virussen er in de toekomst uitzien en hoe kunnen mensen zich ertegen wapenen? Een gesprek met virusjager Ron Fouchier, viroloog aan het Erasmus MC en een internationale sleutelfiguur in de virologie, en viroloog en hoogleraar Marion Koopmans moet duidelijkheid bieden. Volgens is in onze geglobaliseerde wereld niemand meer veilig voor het volgende virus.

Rampspoed
Maar hoe ziet virus van de toekomst eruit? Zijn mensen in staat om slimmer te worden in de bescherming tegen virussen? Naast de vele rampspoed die ze veroorzaken, kunnen virussen volgens Fouchier ook onze vriend zijn. Hij wil 'uitgeklede' virussen produceren om ziektes zoals alvleesklierkanker en hersentumoren te genezen met nieuwe virustherapieën.

De aflevering van Tegenlicht over de virussen van de toekomst is op zondag 22 maart om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Tegenlicht: uitbraak coronavirus is geen verrassing of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV