Vanavond op tv: toespraak koning Willem-Alexander, nieuw seizoen Vroege vogels en meer

Vanavond op tv: toespraak koning Willem-Alexander, nieuw seizoen Vroege vogels en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 maart

Kijktip :

Na premier Mark Rutte is het vanavond de beurt aan koning Willem-Alexander om het volk toe te spreken. De toespraak is op meerdere zenders te zien, maar er is natuurlijk meer. Zo begint er een nieuw seizoen van Vroege vogels. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Toespraak koning Willem-Alexander

NPO 1
19:00 uur

Om 19:00 uur spreekt koning Willem-Alexander het land toe naar aanleiding van de crisis rond het coronavirus. Andere vorsten spraken deze week ook al hun natie toe vanwege het virus, zoals koning Harald van Noorwegen en de Belgische koning Filip. De laatste keer dat de koning zich, afgezien van zijn traditionele kersttoespraak, tot de bevolking richtte was na de ramp met vlucht MH17 in juli 2014. Zijn moeder Beatrix deed dat na de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn op 30 april 2009. Je kunt de toespraak ook live kijken via een livestream op Gids.tv.


Terug: Vroege Vogels

NPO 2
20:00 uur

Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels start met een nieuwe presentatrice naast Menno Bentveld: Willemijn Veenhoven. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Vroege Vogels duikt het team in de ijstijden. Wat leefde er toen in ons land en hoe weten we dat? Menno en Willemijn gaan op zoek naar fossiele botten, doen onderzoek in de kiezen van muskusossen en peuteren in hyenakeutels.


Animatiefilm: Wreck-It Ralph

SBS 9
20:30 uur

Op SBS 9 is vanavond de schitterende animatiefilm Wreck-It Ralph te zien. Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen en te zien hoe Felix alle eer krijgt, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn.


Erica op reis: Nepal

NPO 1
21:20 uur

In deze aflevering van Erica op reis laat Erica Terpstra zich in Nepal onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van de unieke hindoeïstische cultuur. Erica maakt de openbare lijkverbrandingen mee, reist langs de spectaculaire tempels die op elke hoek van de straat lijken te staan, bezoekt de geboorteplaats van Boeddha en ontmoet een levende godin. Ze neemt ook een duik in de lokale markt van Kathmandu, laat zich betoveren door een sjamaan en bezoekt een sherpa die negentien keer op de top van de Mount Everest stond.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: toespraak koning Willem-Alexander, nieuw seizoen Vroege vogels en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV