Schokkende docu Verstoten vaders zie je maandag op NPO 2

Schokkende docu Verstoten vaders zie je maandag op NPO 2
Gescheiden van hun kinderen

Kijktip :

Vaak is het nog zo dat de kinderen na een scheiding meestal bij de moeder verblijven, en in de weekenden naar hun vader gaan. Het kan nóg erger: de grootste angst van veel vaders is dat ze hun kind helemaal niet meer mogen zien. In de docu Verstoten vaders worden drie mannen gevolgd die zijn getroffen door dit lot.

Beschuldigingen
Centraal staan de heren Armand, Deepak en Gerard. Zij mogen dan geen activistische mannen in Batmanpakken zijn, maar ze voeren wél een lange en stille strijd tegen de beschuldigingen van hun ex-partners. Ze proberen achter de gesloten deuren van de rechtbank duidelijk te maken dat veel beschuldigingen kant noch wal raken. Maar hoe bewijs je dat iets dat nooit is gebeurd, niet gebeurd is?

Geen contact
Het illustreert een belangrijk probleem in Nederland dat veel optreedt na scheidingen: ouderverstoting. Jaarlijks verliezen zo'n 16.000 kinderen na een scheiding het contact met één van hun ouders - en dat is meestal de vader. De moeder krijgt vaak het voordeel van de twijfel en volgens de vaders sta je dan als man al snel buitenspel. Daar komt nog bij dat kinderen die het contact met één ouder zijn verloren later vaak psychische problemen krijgen.

De schokkende documentaire Verstoten vaders is op maandag 23 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Verstoten vaders terugkijken bij Gids.tv.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV