Ontroerend filmdrama Freedom Writers woensdag te zien op Spike

Ontroerend filmdrama Freedom Writers woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De loopbaan van actrice Hilary Swank kent hoge pieken, maar ook diepe dalen. Gelukkig behoort het ontroerende filmdrama Freedom Writers bij het betere werk uit haar carrière. De film is woensdag te zien op Spike en je kunt Freedom Writers streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De jonge lerares Erin Gruwell wordt voor de leeuwen gegooid op de Woodrow Wilson Classical High School. Ze krijgt de slechtst presterende klas toegewezen en wordt gewaarschuwd voor hun gedrag. Zowel de school als haar omgeving zijn ervan overtuigd dat het om een stel ongeïnteresseerde tieners gaat. Maar Gruwell denkt daar anders over en komt met haar eigen leerprogramma op de proppen. Gaandeweg groeit de weerstand van de directie tegenover haar onconventionele aanpak, maar beetje bij beetje wint ze het vertrouwen van de kansarme jongeren en brengt ze het beste in hen naar boven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
De critici zijn doorgaans niet te spreken over een schaamteloze tranentrekker als Freedom Writers, maar het publiek loopt ermee weg. Deze film was geen grote hit in de bioscoop, maar de reputatie van Freedom Writers is naderhand flink gegroeid. Hilary Swank zet één van haar betere acteerprestaties neer (hoewel het niet kan tippen aan haar Oscarwinnende rollen in Boys Don't Cry en Million Dollar Baby) en ook de scholieren die in de film opdraven laten mooi acteerwerk zien. Overdreven sentimenteel wellicht, maar wel een mooi verhaal.

Cast
Naast Hilary Swank (Logan Lucky) en Patrick Dempsey (Bridget Jones's Baby) zijn ook Scott Glenn (The Bourne Legacy) en Imelda Staunton (Harry Potter and the Order of the Phoenix) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Richard LaGravenese (P.S. I Love You).

Freedom Writers (2007) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op woensdag 14 oktober om 22.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV