Vrijdag in Op1: Minister van Financiën Wopke Hoekstra over de economie en corona

Vrijdag in Op1: Minister van Financiën Wopke Hoekstra over de economie en corona
Dit zijn de gasten van vrijdag 20 maart 2020

Kijktip :

Vanavond, vrijdag 20 maart, is het weer de beurt aan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Dit duo presenteert elke vrijdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van vrijdag 20 maart 2020

  • Koning Willem-Alexander houdt vanavond om 19:00 uur een toespraak vanwege de corona-crisis, en dat is uitzonderlijk. Buiten de kersttoespraak om spreekt een Nederlands staatshoofd zelden het volk toe. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld na het neerhalen van de MH17, en de aanslag op (toen nog) Koniginnedag in Apeldoorn van 2009. NOS Journaal-verslaggever Kysia Hekster komt nabeschouwen bij Op1. Ook emeritus hoogleraar Herman Pleij is te gast, hij praat mee over deze en andere historische toespraken, maar ook over de veerkrachtige Nederlandse volksaard ten tijde van rampen en crises.

  • Veel bedrijven in Nederland liggen nu al een tijdje stil door het nieuwe coronavirus. Bijna alle sectoren worden geraakt. Hoe kunnen we de economie nog redden van deze coronacrisis? Bij Op1 is minister van Financiën Wopke Hoekstra te gast.

  • De gezondheidszorg heeft het zwaar. Een kies uitboren op anderhalve meter afstand van een patiënt, een rug rechtzetten zonder lichamelijk contact of een telefonische echo. Het is onmogelijk. Daarom blijven fysiotherapeuten, tandartsen en verloskundigen open om noodzakelijke zorg te leveren, met gevaar voor eigen gezondheid. Bij Op1 praten fysiotherapeut Boris van der Vorst, tandarts Wolter Brands en verloskundige Kirsten Scharotje erover.

  • Niet alleen 70-plussers, ook jongere gezonde mensen kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Dat stelt de Vlaamse spoedarts Ignace Demeyer van het OLV-ziekenhuis in Aalst. Aan de hand van verschillende longscans, laat hij bij Op1 zien wat het virus doet met verschillende patiënten.

  • “In deze periode van Corona is het huiselijk geweld zelfs nog veel gemener, want nu zitten de slachtoffers echt helemaal in de val.” Dit schreef burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch in een brief aan de inwoners van zijn stad. Sinds de strengere maatregelen vanwege het coronavirus zijn ingegaan, maakt Marcouch zich zorgen over slachtoffers van huiselijk geweld. Hij roept burgers op om meer op elkaar te letten en vermoedens van huiselijk geweld en mishandeling meteen te melden. Vanavond is hij te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Minister van Financiën Wopke Hoekstra over de economie en corona of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier